Arber Pajaziti kandidat za predsednika opštine Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujnovac, 27. april 2024. Šef bujanovačkog odbora opozicione Alternative za promene Arber Pajaziti prvi je političar u Bujanovcu koji je zvanično objavio kandidaturu za predsednika opštine. Kandidaturu za predsednika poverili su mu stranački organi, naveo je.

-Dobio sam i puno poverenje da sa našim partnerima iz Pokreta za Bujanovac i Demokratske unije Albanaca izgradimo koaliciju i usaglasimo strategiju koja će nam doneti neospornu pobedu – objavio je Pajaziti u petak.

Samo dan ranije obelodanjeno je da će ove tri političke grupacije zajedno na izbore 2. juna. S obzirom da je Alternativa najjača stranka u toj koliciji za očekivati je da će Pajazitijevu kandidaturu podržati i partneri.

I albanska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

Nešto više od mesec dana pre izbora on je jedini zvanični kandidat za predsednika opštine.

Očekuje se da će kandidaturu istaći i Nagip Arifi, aktuelni predsednik opštine i šef Demokratske partije. Kod Partije za demokratsko delovanje (PDD) situacija je drugačija, jer nominaciju za predsednika opštine žele i Ragmi Mustafi, šef bujanovačkog odbora, kao i Enver Ramadani, funkcioner stranke i aktuelni predsednik bujanovačke skupštine. Na predsedniku stranke Šaipu Kamberiju je da odluči ko će biti kandidat za predsednika opštine.

Kamberi na mukama pred lokalne izbore

Predsednika opštine biraju odbornici u skupštini.

Inače, nijedna od stranaka, grupa građana i koalicija, srpskih, albanskih ili romskih, nije još uvek obelodanila izbornu listu. Rok za podnošenje liste kandidata za odbornike je 20 dana pre održavanja izbora.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *