I albanska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. april 2024. Dogovorena je prva koalicija albanskih stranaka i pokreta koji će zajednički nastupiti na lokalnim izborima u Bujanovcu 2. juna. Koaliciju čine Alternativa za promene Arbera Pajazitija, Pokret za reforme Dritona Redžepija i Demokratska unija Albanaca (DUA). Sve tri organizacije su opozicija aktuelnoj albanskoj vlasti u Bujanovcu.

Da je dogovor postignut i da će ova grupacija sa jednom listom nastupiti na izborima potrdio je šef bujanovačkog odbora Alternative Arber Pajaziti.

-Sa Dritonom i Ademom večeras smo postavlili temelje saradnje koja će nas dovesti do sigurne pobede u budućim političkim procesima, kako bi našim građanima doneli toliko potrebnu promenu. Od sada ćemo delovati kao organizacija koja će posle 2. juna nositi težinu vođstva Bujanovca. Kada počnu predizborne aktivnosti saradnju ćemo podići na nivo koalicije koja će imati ime i slogan i pod čijim barjakom ćemo trijumfovati – poručio je Pajaziti.

Bujanovačke su ranije pisale o neuspehu pregovora koje je inicirao Nacionalni savet Albanaca “o očuvanju albanske većine” posle izbora.

Albanske stranke nisu postigle dogovor o jedinstvu posle izbora u Bujanovcu

Inače, Driton Redžepi je sa grupom istomišljenika nedavno formirao Pokret za Bujanovac, o čemu smo takođe pisali.

„Pokret za Bujanovac“, nova grupacija uoči lokalnih izbora

Demokratsku uniju Albanaca predstavlja Adem Hasani, bivši direktor Javnog preduzeća Komunalac. Ova stranka je na izborima 2020. godine osvojila jedan odbornički mandat (Basri Veseli), a Alternativa tri.

Srpske stranke će na izbore u četiri kolone.

Nema bojkota: Srpska opozicija u Bujanovcu ide na izbore

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *