Penzioneri kratkih rukava, isplate tek posle praznika

Bujanovac, 30. april 2024. (Foto ilustracija) -Penzioneri u Srbiji neće napuniti novčanike uoči prvomajskih i uskršnjih praznika, pa će za mnoge od njih bogata praznična trpeza ostati samo sanak pusti.

Zbog predstojećih neradnih dana, isplata aprilskih penzija će početi 7. maja i završiće se 13. maja.

PIO Fond je objavio detaljan kalendar isplate po danima i kategorijama. Praktično, za razliku od prethodnih meseci kada je isplata počinjala 2. i završavala 10. u mesecu, ovog maja će isplata početi 5 dana kasnije, odnosno 7. maja i završiće se 13. maja, prenosi Nova S.

Isplata penzija za april pomerena je zbog praznika. Penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti prvi će dobiti novac. Njima će penzija biti isplaćena 7. maja, odnosno prvog dana kada isplata i kreće.

Penzionerske kartice važe od nedelje, pogledajte spisak svih popusta

Nakon penzionera iz samostalne delatnosti, sledeći na spisku su penzioneri iz kategorije poljoprivredni i vojni. Njima na račune leže novac 8. maja.

Poslednji na spisku su penzioneri iz kategorije zaposleni koji će novac dobiti 10. maja preko tekućih računa, a 13. maja na kućnim adresama i šalterima pošte.




One thought on “Penzioneri kratkih rukava, isplate tek posle praznika

  1. Primus

    Sram vas bilo ! Penzije ne smeju da kasne već mogu samo biti par dana ranije isplaćene. Ko god da je doneo ovu odluku, Brnabić i društvo ili ‘PIO direktor ‘ ne smeju više nikada da imaju podršku penzionera niti delegata koje su penzioneri odredili da ih zastupaju i budu njihov glas i usta. Ovo nije prvi put da se tako ponašaju ‘siti i besni’.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *