Front za promene proglasio pobedu, a za petama su mu Muslijuova stranka i koalicija oko SNS

Piše:  N. Stevanović

Bujanovac, 2. jun 2024. Opozicioni Front za promene, koji vode Arber Pajaziti i Driton Redžepi, proglasio je pobedu na lokalnim izborima u Bujanovcu sa oko 3.200 glasova, kako tvrde da imaju. U izbornom štabu ove koalicije kažu da imaju oko 100 glasova više od Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua.  Međutim, i koalicija oko SNS je jako blizu. Kako saznajemo, na nekoliko biračkih mesta u albanskim selima nisu potpisani zapisnici, a navodno je došlo i do nereda pa je intervenisala i policija. Izbori će se najverovatnije ponoviti na nekoliko biračkih mesta.

Sa PDP-om je po broju glasova praktično izjednačena koalicija oko SNS. Inače, Muslijuova stranka je u Končulju, svom uporištu, dobila neverovatnih i diskutabilnih 1.100 glasova od ukupno 1.450 registrovanih birača.

Sledi Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa oko 2.300 glasova i GG dr Dejan Stojanović Meče koja je dobila oko 2.100.

Partija za demokratsko delovanje (PDD) takođe ima oko 2.100 glasova.

Stranka pravde i pomirenja (SPP) koja je okupila Rome dobila je oko 1.100 glasova.

U izbornom štabu liste Promene sad, za naše selo, za naš grad koju je predvodio Saša Arsić  kažu da imaju 650 glasova, što bi trebalo da bude dovoljno za jedan odbornički mandat.  Za Grupu građana Nenada Tasića Tase i Gorana Taškovića Šilje nema podataka.

Poredeći sa izborima 2020. godine, najviše glasova izgubila je koalicija oko SNS, koja je na ovim izborima išla sa Stojančom Arsićem. On i SNS su na prošlim izborima zajedno dobili 6.700 glasova, a sada 3.600 manje.

I Nagip Arifi je doživeo debakl, pošto je izgubio oko 2.700 glasova u odnosu na prošle izbore.

Veliki gubitnik je i PDD, sa oko 1.700 glasova manje nego pre 4 godine.

Najavljena postizborna koalicija DP (Arifi) – PDD (Kamberi) – PDP (Musliju) nema većinu za opštinsku vlast.

Srpska zajednica bi mogla da ima manje od 13 odbornika, koliko je imala u prošlom sazivu skupštine.

Svi rezultati su nezvanični.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *