Pajaziti: Srbe zovem na razgovor o vlasti posle ponovljenih izbora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jun 2024. Pozivu opozicionog Fronta za promene, pobedničke liste na lokalnim izborima u Bujanovcu, na razgovor o novoj opštinskoj vlasti Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua nije se odazvao, potvrdio je Bujanovačkim jedan od lidera Fronta Arber Pajaziti. On je najavio da će zvati i srpske liste na razgovore o vladajućoj većini.

-Sutra čekamo predstavnike druge dve albanske stranke, Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, videćemo da li će oni doći. Naša dužnost kao pobednika izbora bila je da ih pozovemo – kaže Pajaziti.

Na pitanje da li će razgovarati i sa srpskim grupacijama, kao što je ranije najavio, on je odgovorio potvrdno, dodavši da će sačekati ponavljanje izbora 21. juna.

Bujanovačke su već pisale da se u petak ponovo glasa na biračkom mestu broj 47 u Domu kulture i biralištu 33 u Žbevcu. Rezultati će dati konačan odgovor kako će 41 mandat u skupštini biti raspodeljen.

Bujanovčani i Žbevčani ponovo na glasanje 21. juna, a ovo su trenutni rezultati

Nedolazak Muslijuovog PDP-a na sastanak, kako kaže Pajaziti, bez ikakvog obrazloženja, praktično znači da saradnja sa ovom strankom otpada.

Teško je očekivati da će Arifi i Kamberi postupiti drugačije, odnosno da ne planiraju da nastave da vladaju u Bujanovcu zajedno sa Muslijuom, s obzirom da već imaju sporazum o postizbornoj koaliciji. Međutim, ove tri stranke zajedno nemaju 21 odbornika, tako da bi morali da uključe ili Rome ili neku od srpskih lista.

-Ne bi im bio prvi put da krše volju građana, koji su na izborima rekli šta misle o njihovoj vladavini. Videćemo šta će biti. Naša lista je pobedila na izborima, ja sam mandatar praktično, i na nama je da iniciramo razgovore o novoj vlasti, pa da vidimo ko hoće sa nama, ko neće – kaže Pajaziti.

Front za promene sa osam odborničkih mesta teoretski može da obezbedi većinu bez tri pomenute albanske stranke, sa Srbima i romskom listom.

Ovo su trenutni rezultati lokalnih izbora u Bujanovcu i broj osvojenih mandata, bez dva biračka mesta na kojima se glasanje ponavlja u petak.

 

 

 

 

 

 




One thought on “Pajaziti: Srbe zovem na razgovor o vlasti posle ponovljenih izbora

  1. Залажем се за истину

    Ово је мултиетничка средина, вољу народа испоштовати, видели смо да три једнонационалне партије после дугог низа година владавине нису се показале способним и одговорним пред грађанима. Град је пун смећа, депонија непрестано гори, несарадња са државним врхом Србије. Воду немају људи по локалним селима … У Врање се отварају фабрике и овде у Бујановцу треба барем три. Нек раде људи свих националности. Нек се живи сложно уз међусобно уважавање и сарадњу.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *