Arber Pajaziti, Front za promene: Biću novi predsednik Opštine Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jun 2024. Arber Pajaziti, jedan od lidera opozicionog Fronta za promene, liste koja je u nedelju pobedila na lokalnim izborima u Bujanovcu, dan posle rekao je Bujanovačkim da očekuje da će biti novi predsednik opštine. „O novoj vlasti ćemo razgovarati sa svima“, poručio je Pajaziti preko Bujanovačkih.

Pajaziti kaže da rezultati izbora daju svako pravo Frontu za promene da zahteva mesto predsednika opštine. Ukoliko bi se to desilo, bio bi to istorijski događaj, da od 2002. na čelu Bujanovca ne budu Nagip Arifi ili Šaip Kamberi.

On je pre izbora istakao kandidaturu za predsednika kao šef bujanovačkog odbora Alternative za promene. Opozicionu listu  predvodio je zajedno sa Dritonom Redžepijem, liderom novoosnovanog Pokreta za Bujanovac. U ovoj koaliciji je i Demokratska unija Albanaca (DUA).

Po preliminarnim rezultatima, ova grupacija dobila je 3.371 glas (19,17%), više od svih ostalih, što je dovoljno za 8 odborničkih mesta. Posle izvesnog ponavljanja izbora na nekim biračkim mestima razlika u korist Fronta za promene može samo da raste, očekuje Pajaziti.

Srbi mogu da zadrže 13 mandata, Front za promene pobednik, sunovrat do sada najjačih albanskih stranaka

-Pobeda Fronta za promene je gotova stvar. Građani su izrazili svoju volju. Očekujemo ponavljanje glasanja u selu Muhovac, kao i u Končulju, pa ćemo videti kolika će razlika biti na kraju – kaže Pajaziti.

U Končulju, koji važi za uporište za sada druge albanske stranke po broju glasova Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua, izlaznost je navodno bila gotovo 80 odsto i sa ovog biračkog mesta otišlo je čak 1.100 glasova za Muslijuovu stranku. Gotovo sve stranke su nezvanično izrazile ozbiljne sumnje u regularnost glasanja na tom mestu.

Po pitanju nove vlasti, odnosno vladajuće koalicije, Pajaziti je rekao da će Front za promene inicirati razgovore sa svima.

-Nemamo crvene linije prema bilo kome.  Mogu da kažem da ćemo razgovarati sa svima, pa ćemo videti – najavio je on.

Pajaziti je poslednje dve godine žestoko kritikovao vlast koju su činile Demokratska partija Nagipa Arifija, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija i Muslijuov PDP. Stranke Arifija i Kamberija doživele su debakl na izborima u nedelju, dobivši zbirno oko 4.500 glasova manje nego pre četiri godine.

Opoziciono delovanje Pajazitija i ostalih u Frontu za promene donelo im je  pobedu.

Pajaziti: Albanskim liderima zapošljavanje partijskih kadrova važnije od građana

 

 

 




One thought on “Arber Pajaziti, Front za promene: Biću novi predsednik Opštine Bujanovac

  1. Нора

    Где је сада ОЕБС и остали што су за фер изборе да утврде неправилности у Кончуљу? Што се не јаве? Него се тамо и не прати тог изборног процеса. Игра није фер. И не може тако.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *