Pajaziti: Još uvek bez bilo kakvog dogovora o većini, ali sve je moguće

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. jun 2024. –Ne, još uvek nismo razgovarali ni sa kim o  vladajućoj većini, svaka kombinacija je moguća, jer sam već rekao da nemamo crvene linije prema bilo kome – odgovorio je danas Arber Pajaziti, jedan od lidera Fronta za promene (FZP), na pitanje Bujanovačkih da li su tačne glasine prema kojima je već dogovorena koalicija Front – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija – SNS – GG dr Dejan Stojanović Meče.

Ovakav savez imao bi komotnu većinu od 26 odbornika u skupštini, međutim, predstavljao bi spajanje nečeg što je pre izbora izgledalo potpuno nespojivo – žestokog opozicionara i kritičara vlasti Pajazitija sa Arifijem, oličenjem te iste vlati, kao i SNS sa grupom građana dr Stojanovića na koju su naprednjaci udarali, a ovi se nisu libili da uzvrate.

Uz to, Arifi bi prekršio sporazum o postizbornoj koaliciji sa dosadašnjim partnerima u vlasti, Šaipom Kamberijem i njegovom Partijom za demokratsko delovanje (PDD) i Pokretom za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua. Ove tri stranke, međutim, nisu uspele da osvoje makar 21 odborničko mesto, koliko je potrebno za većinu u lokalnom parlamentu.

Do 20 mogu da dobace sa dva romska odbornika sa liste koju je predvodio Adem Salihi, a, kako saznajemo, Nagip Arifi ta dva odbornika računa kao svoje.

Skupština: Romski odbornici održali Arifijevu većinu

Neophodan još jedan glas mogao bi da doda Saša Arsić, budući odbornik sa liste Promene sad – za naše selo za naš grad, koji je već rekao da je počeo pregovore o vladajućoj većini, ali ne i sa kim.

Front za promene je prošle nedelje pozvao Arifija, Kamberija i Muslijua na razgovore, ali se oni nisu odazvali.

Pajaziti je tada najavio da će zvati i predstavnike srpskih lista, a danas je Bujanovačkim rekao da će se to desiti nakon što Opštinska izborna komisija ozvaniči rezultate izbora.

Pajaziti: Srbe zovem na razgovor o vlasti posle ponovljenih izbora

Usvajanje ukupnog izveštaja, odnosno proglašenje konačnih rezultata, kako saznajemo, očekuje se u petak.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *