Štrajkači GMP odustali od smene direktora, ali ne i od socijalnog programa

Bujanovac, 11. mart 2018.- Štrajkači GMP preneli su poslaniku Nenadu Mitroviću, koji je sa njima razgovarao u pogonu u selu Klenike, da odustaju od zahteva za smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića, ali ne i od socijalnog programa.

Mitrović za Bujanovačke prenosi da će radnici u toku nedelje međusobno razgovarati i o mogućnosti prekida štrajka koji traje od kraja prošle godine:

-Ostali su pri zahtevu za izradu socijalnog programa tokom ove godine, zahtev za smenu direktora za sada biće odložen, a takođe smo razgovarali i o prekidu štrajka, ostalo je da se u toku naredne nedelje prvo radnici o tome dogovore, pa ako oni međusobno postignu dogovor da se sedne sa direktorom i napravi sporazum o uslovima za prekid štrajka, kaže Mitrović i dodaje da će se, ukoliko bude bilo potrebe, ponovo sastati sa radnicima.

Mitrović, koji je predsednik odbora SNS u Bujanovcu, kaže da je učinio ono što je i obećao radnicima koji traže da im država omogući socijalni program:

-Obećao sam da ću sa radnicima da razgovaram u fabričkom krugu. To sam i uradio jer time pokazujete odnos prema tim ljudima, da ih poštujete i cenite.

Radi se pre svega o poštenim i radnim ljudima i na taj način treba da se ophodimo i ponašamo prema njima.

Ulica nije mesto za razgovor sa radnicima, iako su neke moje kolege iz politike upravo na ulici razgovarali sa radnicima, kaže Mitrović za Bujanovačke.

Radnici GMP su sredinom februara protestovali u centu Bujanovca kada su sa njima razgovarali predsednik opštine Šaip Kamberi i njegov zamenik Stojanča Arsić, koji su podržali njihov protest.

Nakon toga zaledila je polemika koju možete videti na našem portalu.

Stanković: Neki bi da od Gumoplastike naprave plac

Nedžat Behljulji, lični stav: Gumoplastika, sramna mučnina Bujanovca

Štrajkači GMP Milkoviću: Sit gladnom ne veruje

Milković: Šaip i Stojanča žele da od GMP naprave građevinski plac

Mitrović Salihiju: Iz fotelje se loše vidi

Kamberi i Arsić podržali štrajkače Gumoplastike

 

 

Rahim Salihi odgovara Mitroviću: Idite pred radnike a ne pred medije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *