fbpx

Stanković: U Koordinacionom telu radim besplatno

Predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije odgovarao je na pitanja postavljena na Fejsbuk stranici beogradskog Danasa. Najviše pitanja ticalo se Bujanovca, Preševa i Medveđe, a Bujanovačke prenose neke od odgovora

Izvor i foto: Danas

Priče da Amerikanci prave „veliku Albaniju“ su neozbiljne: Stanković (foto Danas)

BUJANOVAC, BEOGRAD, 12. januar 2019. – Niko ne vodi pregovore o pripajanju Bujanovca, Preševa i Medveđe Makedoniji, niti bilo kojoj drugoj regiji u Srbiji i to je obaveza koja je proistekla iz zakletve date u Skupštini Republike Srbije i koju poštujem zajedno sa svojim saradnicima, rekao je Stanković u intervjuu na mreži za Danas.

Stanković je istakao da Bujanovac, Preševo i Medveđa nisu na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da su priče o tome da Amerikanci prave „veliku Albaniju“ neozbiljne.

– Svako može da priča šta hoće, ali ne sme da narušava Ustav i zakone i teritorijalni integritet Srbije. Na neozbiljne izjave ozbiljni ljudi ne daju komentar a ja se trudim da budem ozbiljan, odgovorio je Stanković.

Stanković je kao jedan od motiva za rad u Koordinacionom telu naveo činjenicu da potiče sa juga Srbije (Momin Kamen; p.b.) i ima obavezu prema tom kraju.

U razgovoru je napomenuo da ovaj posao radi bez materijalne nadoknade i to više od šest godina, koliko je na toj funkciji:

Postoje kancelarije koje svakodnevno funkcionišu i gde smo mi stalno prisutni i u Preševu i u Bujanovcu. Uloga Koordinacionog tela je da koordiniše rad između lokalne samouprave, Vlade Srbije i drugih državnih organa. Kada su finansije u pitanju, ja ne primam nikakvu nadoknadu, ostalih 19 zaposlenih primaju nadoknadu kao i drugi zaposleni u Vladi, rekao je naš sagovornik i pozvao zainteresovane da se o trošenju novčanih sredstava upoznaju na sajtu nadležnih državnih institucija.

Odgovore Zorana Stankovića na ostala pitanja čitalaca Danasa vezana za jug Srbije, pročitajte OVDE.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *