Mitrović na 163. mestu izborne liste SNS, „nazadovao“ 30 mesta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. april 2020. – Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović nalazi se na 163. mestu izborne liste „Aleksandar Vučić –  Za našu decu“, koja je prva potvrđena lista za parlamentarne izbore 26. aprila.

Mitrović je „nazadovao“ za 30 mesta na izbornoj listi koju vodi SNS u odnosu na izbore 2016. godine, kada je bio na 133. mestu. 

Tada je u prvoj raspodeli poslaničkih mandata ostao „ispod crte“, da bi ipak ušao po četvrti put u Skupštinu umesto poslanika koji su prešli u izvršnu vlast.

Prema podacima sa portala Moj poslanik, Mitrović je tokom 2019. u parlamentu govorio 2 puta.

Od kandidata iz Pčinjskog okruga ispred Mitrovića su očekivano Vranjanci – Milan Ilić na visokom 18. mestu, 91. je poslanik u ovom sazivu Slaviša Bulatović, a na 120. Momir Stojilković iz Karićeve stranke PSS.

U rangiranju je bolje prošla i Nevenka Kostadinova iz Bosilegrada, koja je 131. na listi.

Ipak, Mitrović je iza sebe ostavio Nenada Krstića, predsednika opštine Trgovište koji je dobio 173. mesto na listi.

Mitrovićev peti poslanički mandat, međutim, najverovatnije neće doći u pitanje, s obzirom na bojkot izbora od strane najvećeg opozicionog bloka, ali i činjenice da će mnogi sa liste ući u izvršnu vlast.

Bujanovac je u ovom sazivu imao još jednog predstavnika- Fatmira Asanija iz PDD.

Posle dogovora 5 albanskih stranaka o zajedničkom učešću na parlamentarnim izborima, ali i na Mitrovićevu „relativno pristojnu“ poziciju na listi, sasvim je izvesno da će Bujanovac ponovo imati makar dva narodna poslanika.

Bujanovac, međutim, može da dobije i „bonus“ poslanika jer se na listi SPS kao kandidat iz Vranja našla Bujanovčanka Milena Marinković, direktorka vranjske „Zmaj“ škole, ali joj „miruje“ mesto profesora razredne nastave u bujanovačkoj OŠ „B. Radičević“.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *