Anketa Bujanovačkih: Policija s motke da tepa i da mzga po grbinu koj ne poštuje mere

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2021. Kada bi se čitaoci Bujanovačkih pitali o uvođenju policijskog časa zbog još jednog talasa korone, ograničenja kretanja kao na početku pandemije ne bi bilo, bar ne u Bujanovcu.

Anketa na Fejsbuk stranici Bujanovačkih prikupila je više od 200 komentara naših čitalaca koji su se izjašnjavali za ili protiv policijskog časa.

Dvostruko više je onih koji su izričito protiv policijskog časa od građana koji podržavaju ono na čemu insistira medicinski deo Kriznog štaba.

„Bujanovac je mali grad sa malo stanovnika. Čak sam i za ublažavanje mera, ali uz strogo poštovanje nošenje maski u zatvorenom prostoru. Ali bi zato Vranje i Beograd zatvorio i bacio ključ!“, kaže jedan od čitalaca.

Nekoliko protivnika policijskog časa, međutim, kaže da su za strogo poštovanje zaštitnih mera.

„(Policijski čas) Ne, ali policija s’ motke da tepa ko u Indiju koj ne nosi maske i kude se zberev, da mzga…“,glasi jedan od predloga.

Pristalice ideje o potpunom zatvaranju, na drugoj strani, smatraju da su građani neodgovorni i da je policijski čas jedino rešenje.

“Da, što pre, zato što su Bujanovčani neodgovorni, zato što ne veruju kroz šta se sve prolazi kad se zaraziš”, poručuje čitateljka našeg portala.

Kao i većina objava našeg portala o koroni, i ova je izazvala žustre rasprave – o postojanju virusa, vakcinaciji, merama, (ne)odgovornosti građana, šteti koju mere prouzrokuju, pomoći države.

Polemisalo se i o načinu na koji se protiv kovida bore u drugim zemljama.

“Skoro sam se vratila iz Nemačke. Bila sam i do Amsterdama, Belgije – tamo je od novembra sve zaključano, ali sve, samo marketi rade i apoteke, ono hitno i važno! Kafići, restorani? Tamo samo sanjaju o ovom srpskom vršljanju i azdislcima. Tamo nema đaka koji u školu dođu pravo iz kafića, u kojima vrije od gužve kao da se ništa ne dešava, a u školama neće da nose maske”, kaže čitateljka Bujanovačkih.

“Gospođo, istina je da je sve zatvoreno. Da li znate da svim radnicima koji su ostali bez posla dražava  plaća 80% od plate svaki mesec a kod nas će narod da umre od gladi”, glasio je jedan od odgovora.

Odluka o policijskom času ili potpunom zaključavanju trebalo bi da bude doneta u narednih nekoliko dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *