Spasić i Kamberijeva ćerka dobili stalni posao u Sportskom centru

Piše: N. Stevanović

To nisu novi radnici: Hasani

Bujanovac, 25. novembar 2021. Nedelju dana od odustajanja od povratka na mesto direktora bujanovačkog Sportskog centra (SC) „Mladost“ na osnovu sudske presude, Zoran Spasić je dobio ugovor o radu na neodređeno vreme. Stalno radno mesto u ovoj javnoj ustanovi dobila je i Arbreša Kamberi, ćerka narodnog poslanika i šefa Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

Da su Spasić i Kamberijeva dobili ugovore o radu na neodređeno vreme Bujanovačkim je potvrdio v.d direktora SC „Mladost“ Fatmir Hasani, inače kadar PDD-a.

Striktna zabrana zapošljavanja u javnom sektoru ukinuta je 1. januara ove godine, posle sedam godina, pa „korisnici javnih sredstava” mogu da zapošljavaju, ali tako da broj novih radnika ne sme da bude veći od 70 odsto od ukupnog broja onih čiji je radni odnos prestao u prethodnoj godini.

Hasani nije precizirao da li je zapošljavanjem Spasića i Kamberijeve ispunjen ovaj uslov, ali je istakao da ima saglasnost nadležnih republičkih institucija.

-To nisu novi radnici, već su radili kod nas, samo su dobili ugovore za stalno – dodaje Hasani.

Po njemu, nema ničeg spornog što je u stalni radni odnos primio ćerku svog partijskog šefa i Spasića, čije odricanje od presude u sopstvenu korist je opozicija u skupštini okarakterisala kao nagodbu sa vlašću.

Spasić je inače u Sportski centar došao još 2014. godine i to na mesto direktora kao kadar Bobana Pavlovića i u to vreme Socijaldemokratske stranke.

Smenjen je  2020. godine i to nezakonito, kako je utvrdio Viši sud u Vranju, a Apelacioni sud potvrdio presudu početkom ovog novembra.

Od povratka na funkciju Spasić je odustao „iz ličnih razloga“, kako je rekao našem portalu ranije, dodavši da ostaje na mestu rukovodioca finansijske službe.

Za razliku od njega, Arbreša Kamberi je tek godinu dana u Sportskom centru „Mladost“.

Na određeno vreme je primljena nedugo po formiranju nove vlasti u Bujanovcu, odnosno „svealbanske većine“ prošlog leta.

Poseduje diplomu Univerziteta u Tetovu sa zvanjem „javni administrator“, a raspoređena je na radno mesto „poslovni sekretar“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *