Pajaziti: Arifi i Kamberi podelili Albance zbog ličnih interesa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. mart 2022. Kada je u pitanju lični interes Šaip Kamberi i Nagip Arifi itekako umeju da sarađuju i zaborave da su politički protivnici, pa svoj narod dele, a glasače smatraju ovcama, kaže šef bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti povodom uspostavljanja koalicije Kamberi – Arifi – Musliju za predstojeće parlamentarne izbore.

Predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija i šefa Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Pajaziti  naziva učenicima Rize Halimija, koji iako su već 20 godina u političkom sukobu na granici fizičkog obračuna, kako kaže Pajaziti, znaju da sarađuju kada im je to isključivo od lične koristi.

Po Pajazitiju, još jedan dokaz za to je Koalicija Albanaca Doline, koju su sklopili Kamberijeva PDD i Arifijeva Demokratska partija za izbore 3. aprila.

-Ova dvojica znaju da „sarađuju” daleko od očiju svojih partijskih kolega, a iskoristili su i ovaj trenutak. Nagip računa da će slanjem Šaipa u Beograd imati čist teren za još jedan mandat na mestu predsednika opštine Bujanovac, dok je Šaipova računica da za Nagipa nema  više ko da glasa, jer ga je pregazilo vreme – kaže Pajaziti.

Albanske stranke na parlamentarne izbore neće izaći sa jednom izbornom listom kao 2020. godine, već sa dve, zbog sukoba Alternative i PDD oko prvog mesta na listi.

Iz Alternative su od početka pregovora insistirali da po sporazumu iz Tirane mesto prvog kandidata za narodnog poslanika pripada njima, jer su trenutno najjača stranka, sa najviše odbornika u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

PDD na to nije želeo da pristane zahtevajući da Kamberi bude prvi na listi, kao i na prošlim izborima, pa su dogovorili koaliciju sa Arifijem i Šćiprimom Muslijuom (PDP), isključujući Alternativu i Pokret za reforme – partnere sa prošlih izbora.

-Kršenjem sporazuma iz Tirane Nagip Arifi i Šaip Kamberi podelili su interesne sfere bar dok im se ovo ne vrati kao bumerang od strane biračkog tela, a posebno njihovih saradnika. Njima dvojici više nije bitno ko odlazi u Nemačku, a ko ovde ostaje bez hleba. Sa ovim dogovorom njih dvojica misle da su obezbeđeni do penzije, ali greh podele koji su nametnuli narodu jednog dana će eksplodirati. Ovo je početak njihovog kraja – poručio je Pajaziti.

Bujanovačke su u sredu javile da su Alternativa i Pokret za reforme postigli dogovor o zajedničkom učešću na parlamentarnim izborima 3. aprila.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *