Šef Nagipovog kabineta na poslaničkoj listi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. mart 2022. Sali Salihi, šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija, jedan je od kandidat za narodnog poslanika iz redova Arifijeve Demokratske partije (DP).

Salihi je potvrdio da će biti na listi Koalicije Albanaca Doline, koju čine Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Arifijeva DP i Pokret za demokratski progres (PDP) zamenika predsednika opštine Bujanovac Šćiprima Muslijua.

Po nezvaničnim informacijama, prvi na ovoj listi će biti Šaip Kamberi, drugi Sali Salihi, a na trećem mestu je dr Adnan Salihu, nekadašnji predsednik bujanovačke Skupštine, kao predstavnik PDP-a.

-Na sastanku rukovodstva Demokratske partije u Bujanovcu jednoglasno mi je ukazano poverenje da se nađem na listi za parlamentarne izbore u Srbiji koji će se održati 3. aprila 2022. godine. Pored mene, iz redova Demokratske partije na listi će biti gospođa Teuta Veseli i uvaženi profesor Ahmet Bećiri. Čast nam je što predstavljamo DP i listu „Koaliciju Albanaca doline“, ali smo u isto vreme veoma svesni odgovornosti i obaveza koje smo prihvatili – naveo je Salihi.

Dodao je da se Albanci suočavaju sa mnogo problema nagomilanih tokom godina koji moraju da budu rešeni.

-U okolnostima u kojima se nalazimo izazovi su teški, ali svi zajedno verujemo da možemo da ih prevaziđemo – kaže Salihi.

Koalicija Albanaca Doline prikuplja potpise podrške građana za svoju izbornu listu, dok je iz koalicije Alternative i Pokreta za reforme ranije najavljeno podnošenje liste Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Bujanovačke su već pisale da albanske stranke na ove izbore izlaze u dve kolone, za razliku od jedinstvenog nastupa 2020. zbog sukoba dve najveće stranke, Alternative i PDD, oko prvog mesta na listi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *