Zamena stolarije: Ponovo produžen rok za prijavu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. jun 2022. Opština Bujanovac ponovo je produžila rok za prijavu firmi za učešće u Programu poboljšanja energetske efikasnosti, odnosno zamene stolarije. Rok je produžen na još deset radnih dana.

Kako kažu u Opštini, ovakva odluka je doneta u petak (17. jun) zbog nedovoljnog broja prijavljenih privrednih subjekata.

Javni poziv je trebalo da bude okončan još 9. juna, ali je zbog slabe zainteresovanosti tada omogućeno dodatnih sedam dana za konkurisanje, a sada se produžava na još deset radnih dana.

Obrazloženje je isto kao i prethodni put: Kako bi se građanima obezbedila mogućnost realizacije većeg broja mera i većeg izbora privrednih subjekata.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju preduzeća koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Za Program poboljšanja energetske efikasnosti određena su dva modela – prvi predviđa zamenu vrata i prozora, postavljanje izolacije, nabavku kotlova, a drugi model ugradnju solarnih panela i invertera.

Za ugrađeni materijal i proizvod firme moraju imati potrebnu dokumentaciju i atest, pa tako svaki kotao treba da ima atest od dobavljača, ili firme koje izrađuju PVC stolariju treba da imaju atest za prozor ili vrata koje izrađuju.

Nakon izbora firmi sledi konkurs za građane koji žele da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domaćinstava uz subvencije iz budžeta.

Za zamenu vrata i prozora na porodičnim kućama i stanovima i sve ostale mere iz budžeta se finansira 50 odsto troškova, a maksimalno 140.000 dinara po prijavi, dok je za postavljanje izolacije maksimalan pojedinačni iznos 210.000 dinara, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *