Musliju dobija radna mesta u zamenu za spas vladajuće koalicije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. jun 2023. Kriza lokalne vlasti u Bujanovcu razrešena je tako što je zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju na današnjoj sednici Skupštine dobio ono što je tražio od kolicionog partnera –  predsednika opštine Nagipa Arifija, kao što su Bujanovačke i najavile. Skupština je, naime, usvojila izmenu odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, tako da će Musliju moći da zaposli šestoro svojih ljudi.

Zapošljavanje kadrova Muslijuovog Pokreta za demokratski progres (PDP) omogućeno je tako što je izmenom prethodne odluke smanjen maksimalan broj radnika u Opštinskoj upravi, a povećan u Domu kulture za dva, JP „Komunalac“, Turističkoj organizaciji, Biblioteci i Kulturno-sportskom centru „Mladost“ za po jednog radnika.

Zbog Arifijevog odbijanja ispuni Muslijuov zahtev dovedena je u pitanje vladajuća većina, a prošla sednica je prekinuta, o čemu su Bujanovačke pisale.

Albanski opozicioni odbornici iz Alternative za promene danas su ocenili  da se radi o klasičnoj trgovini, optužujući Muslijua da je bio spreman da sruši albansku vlast zbog zapošljavanja članova svoje stranke, o čemu su Bujanovačke pisale.

Alternativa: Šćiprim Musliju trguje patriotizmom

Da mu nije pravo što je zarad opstanka koalicije morao da popusti svom zameniku Arifi je pokazao napuštanjem sednice kada je tačka došla na red, a izmenu odluke je odbornicima prezentovao Musliju.

Srpski odbornik Stojanča Arsić je takođe kritikovao odluku, naglasivši da nadležna vladina komisija neće dati saglasnost, jer ništa nije obrazloženo.

Kako je naveo, to što se ne menja ukupan broj radnioh mesta (467) u javnom sektoru nije dovoljno za saglasnost.

-Trebalo je da obrazložite zašto smanjujete maskimalan broj radnika u Opštinskoj upravi, kada znate da tamo fale radnici, a povećavate na drugim mestima. Kakva vam je to racionalizacija – pitao je Arsić.

Dogovor Arifi-Musliju omogućio je i usvajanje Odluke o završnom računu opštine za 2022. godinu u zakonski predviđenom roku, o čemu su Bujanovačke takođe pisale.

Većina je izglasala i ovlašćenje predsedniku opštine da potpiše međuopštinski sporazum o deponijama i upravljanju otpadom, produženje mandata na još 6 meseci Privremenom organu koji upravlja JP „Komunalac“, na čelu sa Ruždijem Halilije.

Razrešeni su v.d. direktori Doma kulture, Biblioteke, Turističke organizacije, KSC „Mladost“, a potom su isti kandidati imenovani na v.d. mandate na još 6 meseci.

Dosadašnji v.d. direktor Apoteke Naser Asani takođe je razrešen zbig isteka mandata, a umesto njega je imenovan Valjbon Salihu iz Velikog Trnovca.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *