Promena na čelu Apoteke, dosadašnji direktor nije želeo da bude ponovo imenovan

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. jun 2023. (Foto Valbon Salihu) – Za novog direktora javne ustanove Apoteka u Bujanovcu Skupština je u ponedeljak imenovala Valjbona Salihua iz Velikog Trnovca, radnika ove ustanove.

Salihu je postavljen za vršioca dužnosti direktora u trajanju od 6 meseci, nakon što je dosadašnjem v.d. direktoru Naseru Asaniju istekao mandat. Asani nije želeo da ponovo bude imenovan, o čemu je i obavestio Skupštinu.

Kako saznajemo, novi direktor je farmaceutski tehničar, odnosno ima samo diplomu srednje škole.

Salihu je rekao našem portalu da će za medije pričati kada se izvrši primopredaja dužnosti. Tema za razgovor sa novim direktorom je mnogo, s obzirom da u Apoteci u Bujanovcu kasne plate radnicima, snabedevnost lekovima je loša, a ustanova je prošlu godinu završila sa minusom od 11 miliona dinara, o čemu je za naš portal ranije pričao bivši direktor.

Apoteka: Rafovi prazni, kasne plate, direktor traži pomoć države da bi se izbegla likvidacija

Po koalicionom sporazumu Apoteka pripada Demokratskoj partiji Nagipa Arifija, ali Salihu nije politički aktivan.

Da njegovo imenovanje nije političko ocenili su i odbornici opozicione Alternative za promene koji su podržali predlog vladajuće većine da Salihu vodi Apoteku.

Ostala javna preduzeća i ustanove u Bujanovcu nastavili su da vode dosadašnji direktori i svi su i dalje u v.d. statusu.

Nove šestomesečne mandate dobili su Ruždi Halili, na čelu Privremenog organa koji upravlja JP Komunalac, Jetmir Ismaili u Domu kulture, Šuajb Neziri u Turističkoj organizaciji, Nehat Alihu će nastaviti da vodi KSC Mladost, a Ekrem Džemailji Biblioteku 14. Novembar.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *