fbpx

Opština tvrdi da su građani krivi za nestašicu vode, inspekcije od danas na terenu

Piše: N. Stevanović

 

Bujanovac, 18. jul 2023. Zbog katastrofalne situacije sa vodosnabdevanjem u bujanovačkim selima i samom gradu Opština Bujanovac uputila je sinoć apel građanima da vodu koriste racionalno.Kako navode iz Opštine, predsednik Nagip Arifi obišao je bunare kod Bujanovca u ponedeljak uveče.

Opštinska vlast tvrdi da je uzrok problema zloupotreba vode i najavljuju kontrole od utorka.

Ultimatum Ljiljančana: Voda ili protest ispred opštine

Apel je usledio nakon što su Bujanovačke u ponedeljak javile da u selu Ljiljance nema vode ni posle 10 dana, zbog čega je predsednik mesne zajednice ponovo najavio protest. Da Ljiljance nije jedino selo bez vode jasno je po mnoštvu komentara nezadovoljnih građana iz ostalih mesta u bujanovačkoj opštini.

Vapaji za vodom iz bujanovačkih sela, rukovodstvo Komunalca ne odgovara

“U večernjim satima, predsednik opštine Bujanovac je zajedno sa direktorom JP Komunalac obišao bunare. Oko 20:00 časova primećeno je da je protok vode iznosio 121,4 litara u sekundi. Nedostatak vode u pojedinim naseljima nastaje zbog zloupotrebe vode, te se u ovom slučaju građani mole da vodu koriste racionalno. Zbog eventualnih zloupotreba, od sutra će na terenu biti opštinska inspekcija u pratnji radnika JP Komunalac. Tokom narednih sati situacija sa vodom će se stabilizovati u Trnovcu, gde je trenutno najveći problem sa nedostatkom vode”, objavila je Opština u ponedeljak uveče.

Opština je u ponedeljak dobila i upozorenje od Sektora za vanredne situacije, u kojem se, pored ostalog, zahteva da zbog ekstremnih vrućina preduzmu mere da se voda za piće obezbedi svim građanima.

U Bujanovac stiglo upozorenje Sektora za vanredne situacije: Obezbediti vodu za piće

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *