Mitrović: Da Srbi, Albanci i Romi žive zajedno, a ne jedni pored drugih

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jul 2023. Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović u prvoj izjavi medijima, odnosno Bujanovačkim, kao novi direktor Službe Koordinacionog tela (KT) za Bujanovac, Preševo i Medveđu, naglasio je da će raditi u korist svih građana koji žive u ove tri opštine. Najavio je da će pokušati da u Bujanovcu ponovo počne da se poštuje princip 60:40, između albanske i srpske zajednice, prilikom raspodele novca za infrastrukturne projekte iz budžeta KT. Prozivke funkcionera albanske Partije za demokratsko delovanje (PDD) da je njegovim i imenovanjem naprednjaka Aleksandra Martinovića KT postalo plen SNS i da se nameće paralelna vlast, Mitrović nije želeo da komentariše, već ih je pozvao da zajedno rade za dobrobit građana.

-Jedan od mojih prioriteta će biti vraćanje tog principa 60:40 u Bujanovcu, tog nepisanog pravila da za albansku i romsku zajednicu ide 60 odsto sredstava iz budžeta, a za srpsku 40. Uputiću i molbu predsednicima opština Preševo i Medveđa, u prvoj opštini imamo mali broj Srba, u drugoj malo Albanaca, zato ću ih zamoliti da se raspodela uravnoteži i da se ravnomerno ispunajavaju interesi svih zajednica – naglasio je on.

Kako kaže, njegov prioritet je i da se učini sve „da ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugima. Tako da razlike koje postoje budu svedene na minimum.

S obzirom da je prošlom rukovodstvu najviše zamerao što nisu dovoljno prisutni na terenu, Mitrovića smo pitali odakle će on voditi Službu KT. Odgovorio je da će da će se truditi da što više vremena provodi na terenu u tri opštine.

-Naravno da ću se truditi da što više budem na terenu, ali je sedište KT u Beogradu tako da ću jedan deo nedelje provoditi i tamo, iz tehničkih razloga, raznih sastanaka i kontakata. Mogu da kažem da ću u Beogradu biti samo kada obaveze zahtevaju, a veći deo vremena na terenu, u sve tri opštine – kaže Mitrović.

On je na funkciji v.d. direktora Službe Koordinacionog tela od 30. juna. Zbog nove pozicije morao je da se odrekne poslaničkog mandata, o čemu su Bujanovačke takođe pisale.

Nenad Mitrović podneo ostavku na mesto narodnog poslanika

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *