Roditelji masovno ispisuju decu iz OŠ „B. Radičević“ i prebacuju ih u Levosoje, direktori tihuju

Milošević: Ne mogu (Foto FB)

Bujanovac, 14. septembar 2023. (Naslovna foto FB: Tasić i izvesni Stojanović) – Desetak učenika nižih razreda OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu prebacilo se u Školu „Vuk Karadžić“ u Levosoju, potvrdilo je Bujanovačkim nekoliko roditelja, ali i učitelja i nastavnika.

Ono što se zna je da se radi o učenicima četvrtog razreda, a razlog za prebačaj su, kako navode roditelji,  neodgovarjući uslovi u školi „B. Radičević“.

Generalno nisam zadovoljna radom cele škole, što znači organizacijom škole, osobljem i stručnošću zaposlenih. Mnogo se kajem što dete nisam prebacila mnogo ranije – kaže za naš portal majka jednog od prebačenih učenika.

Druga majka kaže da joj se nije dopalo kako se radi u školi.

-Prvo korona, onlajn nastava, pa posle toga časovi od trideset minuta…sve je to uticalo i mislim da deca nisu mogla dovoljno da tu nauče – kaže naša sagovornica.

Opština: Rok za završetak radova na OŠ „B. Radičević“ nije probijen

Direktor OŠ „Branko Radičević“ Nenad Tasić ne želi da komunicira sa nama, blokirao je naše brojeve telefona, tako da nismo mogli ništa da ga pitamo. Tasić, očito, iako zreo čovek, ne razume da ga naši novinari ne zovu iz hira, da bi ga pitali za zdravlje ili hobi, već zato što je osoba na javnoj funkciji, direktor najveće škole u opštini, te da je kao takav dužan da medijima pruža informacije od javnog značaja, što ispis dece iz škole koju vodi svakako jeste. Ovo bi posebno morao da zna kao predsednik nečega što se zove „Strukovna asocijacija novinara Srbije“.

Tasić: Obavestićemo roditelje na vreme gde će im deca krenuti u školu

Njegov zamenik, izvesni Ivan Stojanović  nam se javio, ali nije želeo da komentariše ništa, govoreći da je za medije zadužen Tasić. Na našu konstataciju da Tasić ne želi da komunicira sa nama, Stojanović odgovara:

Onda ništa, ne želim da komentarišem – kaže Stojanović i na ipak postavljeno pitanje „da li je tačno da se učenici iz vaše škole prebacuju u levosojsku“ nevaspitano spušta slušalicu.

Aleksandar Milošević, novi direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju takođe nije želeo da komentariše, govoreći nam da trenutno ne može nikakvu informaciju da nam da, dodajući da je na sastanku.

Ono, dakle, što smo napisali za Tasića važi i za potonju dvojicu. Niko od njih u ovom slučaju nije privatno lice, niti su škole njihove privatne jazbine u kojima mogu da se ne javljaju ili da bezobrazno spuštaju slušalicu, jer je javni interes u svakom slučaju ispred njihove samovolje, sujete i ko zna čega još.

I, što je najtragičnije, oni ne mogu svojim ponašanjem da naštete sebi, ali dakako mogu svojoj stranci koja uživa veliko poverenje građana i važi za najveću u Srbiji.

OŠ „B. Radičević“: Srećno prvaci! (video)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *