Pajaziti: Albanskim liderima zapošljavanje partijskih kadrova važnije od građana

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. oktobar 2023. Šef bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti kaže da je najnovija kriza lokalne vlasti u Bujanovcu zbog raspodele radnih mesta u Opštinskoj upravi još jednom pokazala da je svako iz vladajuće trojke Arifi – Kamberi – Musliju zainteresovan isključivo za odbranu svojih ličnih i interesa stranaka koje vode, a da su im građani opštine potpuno nebitni.

„I prošli put kada se odlučivalo čiji partijski militanti će dobiti posao u javnom sektoru došlo je do sukoba, evo i sad. Sada su dobili saglasnost ministarstva za deset radnih mesta na neodređeno vreme i najveći problem je kako da ih raspodele – Arifi uzima najviše radnih mesta za svoje, Musliju se buni, a sva trojica traže poštovanje koalicionog sporazuma i okrivljuju jedan drugog za kršenje istog. Upravo zbog nepoštovanja sporazuma Alternativa je napustila koaliciju 2021. godine, a ovi su nastavili isključivo iz ličnog i partijskog interesa – rekao je danas našem portalu Pajaziti, čija stranka je u opoziciji.

Bujanovačke su ranije pisale da su članovi Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua, zamenika predsednika opštine Nagipa Arifija, bojkotovali sednicu Opštinskog veća prošle nedelje zbog raspodele radnih mesta. Iz PDP su optužili Arifija da se o zapošljavanju tajno dogovara sa srpskim političarima.

I Musliju optužuje Arifija: Dogovara se sa srpskim političarima, ruši albansku koaliciju

Ubrzo je usledio odgovor Arifijeve Demokratske partije (DP) iz koje su poručili da je do sada već zaposleno 10 Albanaca u Opštinskoj upravi, a da će uskoro biti zaposleno još 10.

Sukob zbog radnih mesta u Opštini, Arifi poručuje: Zaposlili smo 10 Albanaca, zaposlićemo još 10

Oglasila se potom i Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, koja je takođe deo vladajuće koalicije, zahtevajući očuvanje albanske koalicije.

PDD povodom sukoba Arifi – Musliju: Albanska vlast u Bujanovcu mora da opstane

Prethodni sukob Musliju – Arifi prevaziđen je tako što je predsednik opštine popustio svom zameniku.

Musliju dobija radna mesta u zamenu za spas vladajuće koalicije

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *