Opština za stalno zapošljava 10 radnika

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. novembar 2023. Opštinska uprava Bujanovac donela je u sredu Rešenje o zapošljavanju 10 radnika na neodređeno vreme.  Vladajuća Demokratska partija (DP) predsednika opštine Nagipa Arifija ranije je saopštila da će posao za stalno uskoro dobiti 10 Albanaca, ali to se sigurno neće desiti na ovom konkursu. Bujanovačke saznaju da je za Albance rezervisano 6 radnih mesta, za Srbe 3, a jedno za kandidata iz romske zajednice. Koalicioni partneri – Nagip Arifi, Šćiprim Musliju i Šaip Kamberi, sukobili su se oko raspodele.

Kako se navodi u rešenju, radi se o popunjavanju radnih mesta u Opštinskoj upravi i to na poslovima likvidature, obračuna, građanjskih stanja, pisarnice, zamenika matičara i administrativno-tehničkih poslova u Službi za prevođenje.

Rešenjem je propisano da za osam radnih mesta kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje, a za dva je uslov diploma srednje škole. Ceo dokument, sve uslove i detalje predstojećeg konkursa možete videti OVDE.

Bujanovačke su već pisale da su se zbog ovog zapošljavanja sukobili Arifi i njegov zamenik Šćiprim Musliju, šef Pokreta za demokratski progres. Musliju je koalicionog partnera Arifija optužio da se oko zapošljavanja dogovarao sa srpskim političarima. 

Sukob zbog radnih mesta u Opštini, Arifi poručuje: Zaposlili smo 10 Albanaca, zaposlićemo još 10

Zahteve u pogledu zapošljavanja imala je i Kamberijeva Partija za demokratsko delovanje (PDD).

Usledio je odgovor Arifijeve Demokratske partije u kojem se ističe da je od dolaska na vlast Nagipa Arifija 2020. godine u Opštinskoj upravi za stalno zaposleno 10 Albanaca i da će ubrzo posao dobiti njih još 10.

Kako saznajemo od izvora u Opštini, posle svega, posao će dobiti četvoro Arifijevih kandidata, po jedan iz PDP i PDD, troje Srba i jedan Rom.

Sukoba u vlasti oko zapošljavanja bilo je i ranije, o čemu su Bujanovačke pisale.

Musliju dobija radna mesta u zamenu za spas vladajuće koalicije

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *