Pajaziti o predlogu PDD: Pusti snovi Šaipa Kamberija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. novembar 2023. Od ujedinjenja albanskih stranaka u Bujanovcu i Preševu na jednu izbornu listu za predstojeće izbore po svemu sudeći neće biti ništa  i  sve je izvesnije da će se ponoviti scenario od prošle godine kada su Albanci izašli na izbore podeljeni u dve kolone. Alternativa za promene ostaje pri stavu da je za njih neprihvatljivo da Šaip Kamberi bude prvi na listi, a Kamberijeva Partija za demokratsko delovanje (PDD) od tog zahteva ne odustaje.

Nakon što su iz PDD uputili poziv na razgovore o jedinstvenoj listi svim strankama, potpredsednik Alternative Arber Pajaziti kaže za Bujanovačke da oni na taj sastanak neće ići.

PDD traži da Kamberi vodi zajedničku listu i dao rok do subote drugim strankama da se izjasne

-Nas tamo neće biti, jer ni predstavnici PDD nisu došli na sastanak koji smo mi sazvali. Što se tiče njihovog predloga da Kamberi bude prvi na jedinstvenoj listi mogu da kažem da od toga nema ništa – decidan je Pajaziti.

On je ponovo naglasio da njegova stranka traži poštovanje sporazuma iz Tirane 2020. godine, po kojem prvo mesto na izbornoj listi pripada stranci koja ima najviše odbornika u skupštinama  Bujanovca i Preševa – a to je Alternativa.

-Ako ne bude bilo jedinstvene liste spremni smo da sa potencijalnim partnerima pregovaramo o drugačijem rasporedu kandidata za poslanike – kaže on. Na pitanje našeg portala da li ima potencijalnih partnera za tu drugu listu, Pajaziti je kaže da se razgovara sa nekoliko partija.

Nemamo crvene linije prema bilo kojoj stranci – glasio je odgovor na pitanje da li je Demokratska partija Nagipa Arifija jedna od stranaka sa kojima se pregovara.

Dodao je i da ga je u sinoćnjem nastupu na jednoj lokalnoj televiziji Šaip Kamberi kritikovao što daje izjave jednom srpskom portalu –  Bujanovačkim. Šta je u tome sporno je pitanje za Kamberija.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *