Predsednik Preševa: Odbio sam da budem Kurtijev poslušnik, on seje razdor među Albancima u Bujanovcu i Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. januar 2024. Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi ponovo je kritikovao kosovskog premijera Albina Kurtiija, optuživši gad a sve vreme deli Albance koji žive na jugu Srbije. Arifi kaže da ga Kurti ne zove na sastanke koje ima sa političarima iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa zato što odbija da bude njegov poslušnik.

-Kurti me ne zove jer smo imali konceptualni sukob oko političkog pristupa. Bio sam protiv širenja Samoopredeljenja u Preševskoj dolini, već za pristup koji je u interesu svih Albanaca. Kurti to nije prihvatio. Hteo je da budem njegov poslušnik, ali ja to nisam. Pričam o stvarima onakve kakve jesu”, rekao je Arifi, preneo je u nedelju kosovski portal Reporteri.

Po njegovim rečima, Kurti svojim delovanjem deli Albance sa juga Srbije.

Šćiprim Arifi: Kurti je sahranio ideju o pripajanju Preševske doline Kosovu

-Nepozivanjem svih na sastanke, gde ja i još neki predstavljamo najveće stranke jeste podela Albanaca. Sa pristupom koji je imao u Albaniji, sa tamošnjim učešćem na parlamentarnim izborima, kao i pristupom u Makedoniji, dokazuje da pokret Samoopredeljenje samo deli Albance. Ali, Samoopredeljenje deli i Albance na Kosovu jer raspodeljuje velike investicije samo onim opštinama gde su na vlasti. To su podele na sve strane. Bojkot izbora u Preševskoj dolini je posledica Kurtijeve politike podela – kaže Arifi.

U Kurtijevoj vladi angažovani su političari iz Bujanovca i Preševa koji pripadaju Partiji za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, najvećeg Arifijevog političkog protivnika.

Funkcionerka PDD Ardita Sinani je Kurtijeva savetnica za Bujanovac, Preševo i Medveđu ili Preševsku dolinu, kako Albanci nazivaju ovo područje, dok je Ragmi Mustafa, šef bujanovačkog odbora Kamberijeve stranke, savetnik Kurtijevog zamenika Besnika Bislimija.

Vučić rekao da je Priština pod svoje uzela Mustafu, Bislimijev savetnik odgovorio predsedniku Srbije




One thought on “Predsednik Preševa: Odbio sam da budem Kurtijev poslušnik, on seje razdor među Albancima u Bujanovcu i Preševu

  1. Jug

    Ne ozbiljni albanci u celom životu na Srpskoj zemlji Kosovu i Metohiji. Sluge huškača i jeftina radna snaga drugih. Loše komšije koje otimaju po tuđem nalogu iz inostranstva za prosjačenje. Proteralste na hiljade Srba sa njihove zemlje uz pomoć tuđu izdajnika i huškača pa sramno tražite da Srbija prizna otimačinu. To su vaše diplome i tražite da vam nemci i NATO da! Loše izmišljene diplome naučene od ubica u prištini i overene od ubica nisu za Srpsku zajednicu. Ni za kokošinjac. Kukuriku.To štoste radili Srbiji 1998/1999 svi bogovi, uzeli su vam dobar san. Srbija ne zaboravlja na tapiju!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *