Verbalni sukob Milenkovića i Milkovića na sastanku srpskih stranaka

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. februar 2024. (foto: Jovanović, Milenković, Milković) – Predsednik SrBske organizacije Sabornost (SOS) u Bujanovcu Oliver Milenković tvrdi da je njega i drugog člana organizacije Milana Jovanovića u ponedeljak uveče napao direktor Veterinarske stanice Bujanovac i političar Miodrag Milković. Verbalni napad, na granici fizičkog, desio se, tvrdi Milenković, posle sastanka srpskih političara i pregovora o jedinstvenoj listi za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu. Milković demantuje ove navode i kaže da nikakvog napada nije bilo.

“Nismo očekivali neku vrstu poniženja pa i provokacije, naročito od strane Miodraga Milkovića, koji se nakon završenog sastanka i izlaska iz sale povišenim tonom u holu okomio na mene i Milana, vređao i prozivao nas bez ikakvog razloga i povoda, tako da je u jednom trenutku došao tako blizu i uneo mi se u lice izazivajući me na reakciju na šta naravno nisam naseo. U momentu su prišli prisutni, odvukli ga i izveli van Doma kulture”, navodi Milenković u pisanoj izjavi našem portalu.

Dodao je da ne bi da uznemirava javnost, te zbog toga neće iznositi kojim se sve rečima i postupcima Milković poslužio, ali je, kako navodi, njegovo ponašanje bilo krajnje drsko, bezobzirno i bezobrazno.

Milković odbacuje ove navode i kaže za Bujanovačke da je na početku sastanka samo pitao koju organizaciju Milenković i Jovanović predstavljaju – Sabornost ili neku drugu.

-Nisam dobio nikakav odgovor na ovo pitanje. Potom su rekli da ne žele da se izjašnjavaju o zajedničkoj listi za sada. Kada se završio sastanak, počeo je razgovor u hodniku i pitali su me „zašto ja pričam da oni rade za albansku zajednicu“. Samo sam odgovorio da je interes srpske zajednice da svi idemo na zajedničku listu, a da sve što nije zajednička lista jeste interes albanske zajednice. To je bilo sve, a onda je Milenković rekao da mu ja pretim, što nema veze sa istinom. Dakle, nikakvih napada nije bilo, ni sa moje ni sa njegove strane – tvrdi Milković.    

Inače, on je i šef bujanovačkog odbora Ujedinjene seljačke stranke, koalicioni partner Srpske napredne stranke i odbornik u lokalnoj skupštini. Na drugoj strani, Milenković je u više navrata javno kritikovao bujanovačke naprednjake.

Povodom sastanka, posle kojeg je šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović poručio da su svi učesnici podržali inicijativu za jedinstven nastup Srba na izborima, Oliver Milenković je naveo i da ne može ništa konkretno da izjavi, te da će preneti utiske sa sastanka organizacionom timu koji će razmotriti dalje delovanje.

Mitrović: Svi su podržali ideju o jedinstvenoj srpskoj listi, ali konačna odluka 4. marta

U izjavi naglašava da Milan Jovanović i on nisu prisustvovali sastanku u ime organizacije Sabornost.

“Na taj zakazani sastanak smo se odazvali u ime nove grupe građana koja je zainteresovana za lokalne izbore u opštini Bujanovac, tako da UG “SOS“ nema dodirnih tačaka sa ovim sastankom koji je održan u vezi zajedničke liste”, poručuje Milenković.

Kako kaže, novoformirana grupa građana radi već od septembra meseca 2023. godine, te je na sastanku organizacionog tima 17.  februara  donela odluku da njeni predstavnici prisustvuju sastanku koji su javno sazvali Mitrović i Stojanča Arsić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *