Srpska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. mart 2024. Bujanovačka srpska opozicija – Narodni pokret Srbije (NPS), Novi DSS, POKS i Mi – glas iz naroda, na predstojećim lokalnim izborima u opštini Bujanovac nastupiće jedinstveno sa jednom izbornom listom, dogovoreno je u petak uveče na sastanku koji je sazvao Saša Arsić, šef opštinskog odbora NPS. Posle sinoćnjeg sastanka je i definitivno jasno da jedinstvene srpske liste neće biti i da će Srbi i na ove izbore izaći u najmanje dve kolone – ovoj opozicionoj i onoj okupljenoj oko Srpske napredne stranke, sa SPS i Stojančom Arsićem.

Iz novog opozicionog bloka poručuju da je u interesu građana da na izborima budu dve srpske opcije, odnosno da opozicija ima svoju listu.

Arsić je posle sastanka poručio da će ove stranke od sada nastupati kao jedan blok i da će tako razgovarati i sa drugim političkim grupacijama koje pokažu interes da im se pridruže.

-Neće biti nikakvih razgovora sa SNS, SPS i svima ostalima koji su u koalicijama sa njima, to je zajednički stav svih nas. Za druge političke grupacije u opštini, koji se ne slažu sa onim što rade SNS i SPS, otvorena su vrata da se pridruže ovom našem opozicionom bloku – naglasio je Arsić za Bujanovačke.

Šef Novog DSS u Bujanovcu Slavoljub Ristić takođe je bio decidan po pitanju SNS i SPS.

-Sa njima nema o čemu da pričamo, a u taj koš spadaju i Zavetnici. Sa svima ostalima možemo da razgovaramo. Naš cilj je da srpski korpus nastupi na dve liste  – poručio je Ristić.

Na naše pitanje kakav je stav o organizaciji Sabornost Olivera MIlenkovića, dr Dejana Stojanovića, Milana Jovanovića Kečeta i ostalih, Arsić i Ristić kažu da sa njima mogu da razgovaraju i da su spremni za to.

-Očekujem da ljudi koji su u toj organizaciji definišu svoj status, ako zaista žele da se bave politikom, da učestvuju na izborima i formiraju neku političku organizaciju, svakako da smo spremni za razgovor o saradnji sa njima – poručio je Arsić.

Inače, Milenković i njegovi saradnici učestvovali su na sastancima koje su saszivali šef naprednjaka Nenad Mitrović i Stojanča Arsić. Saopštili su i da na izbore neće ići kao Sabornost, već kao nova grupa građana. Kojoj strani će se prikloniti ili će možda ta grupa biti i treća srpska opcija na izborima još uvek nije poznato.

Predrag Trajković, predsednik nedavno osnovanog odbora POKS-a u Bujanovcu, rekao je da su sa kolegama iz opozicije usaglasili stavove i da su jedinstveni po svim pitanjima.

Učesnik sastanka ispred Mi – glas iz naroda bio je Goran Kostić Mekica iz Lopardinca.

-Ušao sam u politiku da bi pobedio SNS i SPS, a za mene će biti pobeda ako osvojimo makar jedno odborničko mesto više od njih – rekao je Kostić.

Lokalni izbori u opštini Bujanovac, kako se spekuliše, biće održani u junu.

 

 




2 thoughts on “Srpska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

  1. Jovan

    Osigurajte goubarnici Pecko je u politiku može slobodno da ulazi u dvorište i krade golubi jebem te Srbijo više lopovi ne idev u policiju sad su političari . Sašo pazi sa kime praviš koaliciju.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *