Nazire se i treća srpska lista za lokalne izbore u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. mart 2024. (Foto arhiva) – Ako je do sada bilo poznato da se stranke koje okupljaju Srbe neće ujediniti za izbore u Bujanovcu, već da će na njih sa najmanje dve liste, posle još jednog sastanka na poziv šefa lokalnih naprednjaka Nenada Mitrovića i Stojanče Arsića, nazire se i treća srpska kolona – SabornostPredstavnici ove organizacije došli su u ponedeljak uveče na sastanak u organizaciji Mitrovića i Arsića, ali ih je ovaj prvi zamolio da napuste isti.

Mitrović je danas Bujanovačkim potvrdio da je zamolio predstavnike organizacije Sabornost da napuste sastanak u ponedeljak uveče.

Kada su nam rekli da će posle našeg sastanka ići na razgovor i sa ovim opozicionim blokom, za koji sam ja saznao na vašem portalu da je uopšte formiran, zamolio sam ih da napuste sastanak i da idu tamo da razgovaraju ako sebe vide u toj grupaciji. Nema potrebe da sede sa ljudima sa kojima ne nameravaju da izlaze zajedno na izbore – kaže Mitrović

Osnivač organizacije Sabornost Oliver Milenković i njegovi saborci dr Dejan Stojanović i Milan Jovanović Keče od Mitrovića i Stojanče Arsića odlaze pravo kod Saše Arsića, šefa bujanovačkog odbora opozicionog Narodnog pokreta Srbije (NPS), na čiju inicijtivu je i formiran opozicioni srpski blok.

Verbalni sukob Milenkovića i Milkovića na sastanku srpskih stranaka

Međutim, ni tamo nije pao dogovor.

Uporno su naglašavali da ne žele da vide moje ime na izbornoj listi, što je apsolutno neprihvatljivo za nas. Mi smo rekli da smo se dogovorili da će nosilac biti iz stranke koja sakupi najviše potpisa, da ćemo se tako rangirati, da uopšte ne moram ja da budem nosilac, ali zahtev da ne budem na listi je neprihvatljiv. Svaka od stranaka u našem bloku će kandidovati  ljude po svom nahođenju, tako će  uraditi i NPS – kaže Saša Arsić za Bujanovačke

Srpska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

Milenković nije želeo da komentariše jučerašnja dešavanja, već je naglasio da grupa građana oko njega još uvek nije definitivno odlučila kako će i sa kim na izbore.

Na izbore svakako idemo, videćemo kako. Pregovori još uvek traju, oglasićemo se kada budemo imali definitivnu odluku – rekao je Milenković

Definitivnu potvrdu ko će sa naprednjacima kao stožerom nema ni Mitrović i to posle trećeg sastanka u nepunih mesec dana.

Mitrović posle sastanka srpskih stranaka: Ostaje otvoren poziv za sve koji ni večeras nisu došli (foto&video)

On je po pitanju sinoćnjeg sastanka Bujanovačkim ponovio da je savez sa Stojančom Arsićem siguran, a da su i na ovaj sastanak došli i izrazili spremnost da budu deo zajedničke liste predstavnici SPS, Boban Pavlović (Konzervativna stranka), Miodrag Milković (Ujedinjena seljačka stranka), Zavetnici, Radikali, kao i Goran Šilja Tašković i Nenad Tasić ispred SPO.

-Razgovarali smo o tehničkim detaljima, očekujem da do kraja nedelje znamo da li svi oni koji su bili juče idu na listu sa doktorom Arsićem i sa mnom – kaže Mitrović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *