Nagip Arifi i zvanično kandidat za peti mandat na čelu Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. april 2024. Na lokalnim izborima 2. juna u Bujanovcu Nagip Arifi očekuje glasove građana da po peti put zasedne u fotelju predsednika opštine. Aktuelnog šefa opštine i lidera Demokratske partije (DP) danas je zvanično kandidovala stranka – jednoglasno. Kako je saopšteno, stranačka skupština je pozitivno ocenila Arifijev učinak u prethodne četiri godine.

Nagip Arifi je opštinu Bujanovac vodio od 2002. do 2006. godine, pa od 2006. do 2008, zatim od 2012. do 2016. i od 2020. do danas, a za sve to vreme Bujanovac je bio i ostao u grupi najnerazvijenijih i najsiromašnijih opština. Po opštoj oceni građana iz sve tri zajednice, srpske, albanske i romske, nikakve perspektive nema na vidiku.

Sex i grad dr Arifija (Video)

Ako je ikome palo na pamet da bi Arifi posle svih ovih godina vlasti mogao makar da pomisli da je dovoljno učinio i/ili da sledi primer Šaipa Kamberija, šefa Partije za demokratsko delovanje (PDD), koji je 2020. godine odbio da se kandiduje za treći mandat na čelu opštine, pozivajući se na demokratske principe, grdno se prevario.

Njegova stranka kaže da je Arifi neprikosnoveni lider i daje mu puno poverenje da vodi opštinu i u mandatu 2024-2028.

Ipak, presudno će biti poverenje građana 2. juna.

Bujanovačke su ranije javile da su tri stranke koje i sada koaliciono vode opštinu postigle dogovor da nastave saradnju, odnosno vrše vlast i posle ovih izbora.

Arifi, Kamberi i Musliju se dogovorili da nastave da vladaju posle izbora 2. juna

-Potpisnice sporazuma poštovaće princip pobednika prilikom strukturisanja vlasti za novi četvorogodišnji mandat – naveo je Arifi ovim povodom. Što znači – mesto predsednika opštine i najveći kolač vlasti dobija stranka sa najviše glasova, kao i 2020. godine.

Pre Arifija, kandidaturu za presednika opštine objavio je lider albanske opozicije Arber Pajaziti.

Arber Pajaziti kandidat za predsednika opštine Bujanovac

Sada se čeka na kandidata Kamberijeve Partije za demokratsko delovanje.

Kamberi na mukama pred lokalne izbore




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *