Srđan Labadaba Arifiju: Ne molim za pomoć, samo mi sklonite betonske cevi ispred kuće

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 29. april 2024.-Obećanje ludom radovanje! Ovako Srđan Tomić iz Božinjevca, poznatiji kao Labadaba, reaguje godinu i po dana pošto je njegovo selo posetio predsednik opštine Nagip Arifi i obećao rešavanje dva goruća problema sa kojima se suočavaju meštani-buster stanicu za normalno vodosnabdevanje i izlivanje kanalizacije.

Srđan Labadaba preko portala Bujanovačke sada Arifija ne moli da ispuni obećanje, već da sa ulice pored njegove kapije bar ukloni ogromne betonske cevi.

Neka dođu i neka uklone ove cevi koje su postavili pored moje kuće, kad već ništa drugo nisu uradili. Cevi samo smetaju, a vodu nemamo pa nemamo, a kanalizacija se i dalje izliva. Svi u selu se bune, ne znamo više kome da se obraćamo i tražimo pomoć, kad nam do sada nijedno obećanje nisu ispunili – kaže Tomić, koji nam se obratio preko aplikacije Javi Bujanovačkim

Arifi u Božinjevcu meštanima obećao hitno rešavanje problema

Podsetimo, Božinjevčani su se u januaru prošle godine obratili opštinskom Štabu za vanredne situacije zbog reke koja se često, zajedno sa kanalizacijom, izliva u tom selu, naročito posle obilnih padavina, i tražili su popravku buster stanice za vodosnabdevanje, koja je instalirana ali je se ubrzo pokvarila čim su počele prve kiše, o čemu su Bujanovačke pisale.

Arifi je tada otišao u Božinjevac da se lično uveri u navode meštana i obećao saniranje u najkraćem mogućem roku. Međutim, „najkraći mogući rok“ očigledno nije kraći od godinu i četiri meseca, jer se do danas ništa nije uradilo po tom pitanju.

Arifi je i pre toga bio u Božinjevcu, jula 2021, kada su na teren izašle i mašine, ali su radovi počeli pa stali.

Selo Božinjevac je poznato po tome da njegovi meštani žive gotovo bez vode veći deo godine. Najgore je u letnjim mesecima kada bukvalno ne bude ni kapi, pa se ljudi dovijju na različite načine da napoje stoku i obave poslove u domaćinstvu.

Arifi ispunjava obećanje Božinjevčanima (Video: Sastanak Arifija sa građanima)

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *