Komunalac uoči izbora traži da zaposli nove radnike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. maj 2024. Izlaz iz katastrofalne situacije, sa milionskim gubicima i dugovanjima za plate i ostale naknade radnicima, rukovodstvo Javnog preduzeća „Komunalac“ u Bujanovcu pronašlo je u zapošljavanju  novih radnika na neodređeno vreme, uoči lokalnih izbora. Od opštinske vlasti je već zatražena saglasnost za zapošljavanje, a sindikati zaposlenih u komunalnom preduzeću žestoko se protive ovoj nameri. Kako kažu, zapošljavanje novih radnika ne bi ništa promenilo u efektivnosti i rentabilnosti preduzeća – naprotiv. Logičan utisak koji se nameće je da rukovodstvo firme, moguće uz pomoć opštinske vlasti, pokušava da iskoristi poslednji momenat pred izbore da udomi još nekog svog partijskog druga ili člana familije.

-U ovom trenutku je najmanje potrebno zapošljavati nove radnike, jer se i za postojeće ne mogu obezbediti plate – poručuju iz sindikata.

Radnici Komunalca: Opštinska vlast i direktor gluvi za naše muke

Da su novi radnici poslednje što je potrebno posrnuloj firmi danas su izvestili i predsednika opštine Nagipa Arifija. Istakli su i da je u rukovodstvo sa Ruždijem Halilijem na čelu u svom zahtevu iznelo neistinite tvrdnje da u ovoj godini nije bilo zapošljavanje na neodređeno vreme.

U dopisu koji potpisuju predsednici dva sindikata pobrojana su četvorica radnika koji su dobili ugovore na neodređeno vreme u ovoj godini, kao i još bar šestoro zaposlenih prošle godine.

-Iz ovih razloga smatramo da zahtev JP „Komunalac“ ne treba slati na saglasnost Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Ukoliko se oglušite na naše argumentovane primedbe bićemo prinuđeni da se obratimo ministarstvu – navodi se u dopisu sinidikata.

Komunalac sada ima oko 180 radnika, a koliko je loše stanje u firmi Bujanovačke su više puta pisale.

Mrka kapa za radnike Komunalca, direktor rekao da para nema pred praznike

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *