Mustafi (PDD): SNS nameće paralelnu vlast u Bujanovcu i Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. jun 2023. Ragmi Mustafi, funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) koja je deo vladajuće koalicije u opštini Bujanovac, kaže da imenovanje lokalnog naprednjaka Nenada Mitrovića za direktora Službe Koordinacionog tela izgleda kao uspostavljanje paralelne vlasti u Bujanovcu i Preševu – opštinama koje vode Albanci.

Mustafi u pisanoj izjavi navodi da ono što se sada dešava sa Koordinacionim telom za jug Srbije izgleda kao da SNS ima za cilj da obesmisli postojanje ove institucije, jer se ignorišu, kako kaže, legitimni zahtevi sadržani u Planu od 7 tačaka o integraciji većinskog naroda u Preševskoj Dolini, ili svakog trećeg građanina Pčinjskog okruga, koji je vodio oružani sukob ne tako davno.

“Stvara se utisak da se opštinama koje vode Albanci, nameće paralelna vlast,  jer je i gospodin Mitrović  bio u trci za lokalnu vlast i mislim da će opet učestvovati i na lokalnim i na parlamentarnim izborima”, ističe Mustafi.

Kako kaže, izgleda da dolaze druga vremena, koja zahtevaju drugačiji  pristup, te da će u političkoj borbi i otporu Albanci primeniti drugačiju strategiju. Nije precizirao kakva bi to strategija mogla da bude.

Za razliku od Mustafija, šef opozicione Alternative za promene Arber Pajaziti pozdravio je imanovanje Mitrovića za direktora Službe KT, o čemu su Bujanovačke ranije danas pisale.

Albanska opozicija pozdravlja imenovanje Mitrovića za direktora Službe Koordinacionog tela

Mustafi je naglasio da za Mitrovića ima veliko poštovanje, kako kaže, zbog njegovog dugog poslaničkog staža.

-Ja to poštujem, jer ima iskustvo kakvo niko nema na našem području – dodao je Mustafi.

Po njegovim rečima, trebalo bi čuti reakcije predsednika opština Preševo i Bujanovac, Šćiprima Arifija i Nagipa Arifija, koji su istovremeno i potpredsednici KT. Pre imenovanja Mitrovića za direktora KT, Vlada Srbije je 8. juna na za predsednika ove institucije postavila naprednjaka Aleksandra Martinovića.

Ekskluzivno: Nenad Mitrović novi direktor Službe Koordinacionog tela

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *