fbpx

Direktor Jumkove krojačnice u Bujanovcu ima privatnu firmu koja je dobila subvencije Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. septembar 2023. Bespovratna sredstva u iznosu od 3 miliona dinara (25.500 evra) od Koordinacionog tela za jug Srbije dobila je firma „Bujantex“ čiji je vlasnik i direktor Nebojša Kostić, član bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke, ali i direktor krojačkog pogona Jumka u Bujanovcu. Nemanja Nenadić iz organizacije „Transparentnost Srbija“ upozorava na mogući sukob interesa i dodaje da je Kostić dužan o tome obavesti Agenciju za sprečavanje korupcije.

To što je ista osoba istovremeno direktor državne i privatne firme koje se bave istom delatnošću otvara prostor za sukob interesa i ovakva situacija je u nadležnosti Agencije za sprečavanje korupcije, kaže Nenadić za Bujanovačke.

Firma „Bujantex“ u Bujanovcu takođe se, kao i „Yumco AD Vranje“ bavi proizvodnjom odeće, a osnovana je u septembru 2020. godine, po podacima iz Agencije za privredne registre (APR).

Kostić tako vodi dva pogona koji se bave prozvodnjom odeće, jedan državni, jedan privatni, a od države dobija subvencije za razvoj ovog drugog.

Indikativno je i to što bespovratna sredstva od 3 miliona iz Koordinacionog tela dinara stižu u isto vreme kada ovu vladinu instituciju i zvanično  preuzimaju naprednjaci – Aleksandar Martinović na mestu predsednika i Kostićev šef u bujanovačkom odboru SNS Nenad Mitrović, kao direktor Službe KT.

Kostić se inače u javnosti ranije isticao kao predani predvodnik zaposlenih iz bujanovačkog pogona na mitinge SNS, o čemu su Bujanovačke pisale.

Radnici Jumkovog pogona koji žele na miting dobijaju slobodan dan, iz Bivode ide ko želi

Da li je i koliko položaj u stranci uticao na odluku KT da mu dodeli 3 miliona, kao i da li je nekoj vrsti sukoba interesa jer vodi privatni i državni pogon koji se bave istom delatnošću pokušali smo da pitamo Kostića, ali se nije odazvao našem pozivu do objave teksta.

Prilikom dodele ugovora o subvencijama prošlog petka, Kostić je rekao Bujanovačkim da ova subvencija mnogo znači za njegovu firmu i da već imaju plan kako da je iskoriste.

-Planiramo proizvodnju plastike i upošljavanje novih radnika – rekao je Kostić za Bujanovačke.

Martinović i Mitrović podelili subvencije privrednicima: Ne delimo firme na srpske i albanske

 
2 thoughts on “Direktor Jumkove krojačnice u Bujanovcu ima privatnu firmu koja je dobila subvencije Koordinacionog tela

  1. Joohny

    Znate vi koji pisete ovo dobro ko sve u Bujanovcu uzima pare od koordinacionih tela i stavlja u svoj dzep. Nije samo ovaj lopov u pitanju ima ih jos…

    Reply
  2. Миле

    Неће ваљда дати простом раднику да отвори кројачку радњу.Увексе даје највише оном ко има.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *