Lista SPS i posle 16 godina bez poslaničkog kandidata iz Bujanovca

Tončev 12. na listi (Foto JV/Vanja Keser)

Bujanovac, 6. novembar 2023. (Foto arhiva Bujanovačke) – Na parlamentarnoj listi “Ivica Dačić – premijer Srbije”, na kojoj su Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Zeleni Srbije, kao i godinama unazad nema nikoga iz Bujanovca, a najbolje rangirani južnjak je Surduličanin Novica na 12. poziciji. 

Kako pišu Južne vesti, listu predvodi Ivica Dačić, a odmah iza njega su Dragan Marković Palma, Marko Milošević, Snežana Paunović i Slavica Đukić Dejanović.

Poslednji put se ime nekog Bujanovčanina pojavilo na listi SPS 2007. Na izborima te godine SPS iz Bujanovca je predstavljao Miodrag Milković, sada šef odbora Ujedinjene seljačke stranke i direktor Veterinarske stanice. Milković je bio 135. na izbornoj listi koja je osvojila tek 16 poslaničkih mandata.

Kako je ranije za Bujanovačke rekao Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka, ni na listi ove stranke neće biti kandidata iz Bujanovca.

Na drugoj strani, Saša Arsić iz Narodnog pokreta Srbija rekao je kako očekuje da se nađe na zajedničkoj opozicionoj listi „Srbija protiv nasilja, dok je Partija demokratskog delovanja delegirala svog lidera Šaipa Kamberija za poslaničkog kandidata albanske liste koja još nije formirana.

Dejan Mihajlović kandidat za poslanika SPS iz Bujanovca

Na izborima prošle godine kandidat SPS iz Bujanovca bio je Dejan Mihajlović, ali na kraju ipak nije ušao na listu. To je 2016. uspelo Branislavu Lukiću, ali je on bio kandidat JS:

Ako nema Bujanovčana, tu su Vranjanci i ostali iz okruga, pa je 34. diplomirani ekonomista iz Vranja Dejan Manić iz JS, socijalna radnica Slavica Stanojević iz Vranja je 60, nekadašnji gradonačelnik, diplomirani politikolog Zoran Antić je na 76. mestu. Diplomirana tehnološkinja iz Vranja Sunčica Aleksić na 170. mestu ima samo teoretske šanse da uđe u parlament, identično kao i Hančani, studentkinja Jelena Dimitrijević na 163, odnosno master istoričar Petar Stošić, kao i njegov imenjak, specijalista energetike iz Vladičinog Hana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *