Behluli pozvao Albance da glasaju za Kamberija: Šaip jedini ima petlju

Behluli: Šaip jedini ima petlju

Bujanovac, 11. decembar 2023. – Medijski radnik i saradnik Bujanovačkih Nežat Behluli, pozvao je Albance da glas na izborima 17. decembra daju listi koju predvodi Šaip Kamberi jer, kako je naveo, „on jedini ima petlju“. Kamberijevu listu ranije je poržao i kosovski premijer Albin Kurti.

„Svaki Albanac Preševske doline svestan je da albanski poslanik među 249 srpskih poslanika u Skupštini Srbije nije u stanju da utiče na Srbiju da zaustavi diskriminaciju albanske manjine! Ali, svaki Albanac Preševske doline treba da zna da ne postoji pogodnija institucija od republičkog parlamenta gde govori albanskog poslanika dobijaju međunarodni odjek za diskriminaciju koju Srbija sprovodi prema Albancima, objavio je Behluli.

Kako je dodao, Kamberi je jedini albanski političar sposoban za to.

„Pokažite nam još jednog političara iz Doline koji zna bolje i ima petlju za to osim Šaipa Kamberija“, zaključio je Behluli.

Kamberi: Jedno ili dva poslanička mesta su naš cilj, biću predstavnik svih građana

Kamberi je poslanik u dva prethodna skupštinska saziva, a svojim govorima u parlamentu često je precizno skicirao brojne društvene anomalije u Srbiji, ne samo one vezane za položaj albanske zajednice.

Kamberi predvodi listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“, koja će na izborima 17. decembra nastupiti pod brojem 13, i čine je 4 stranke.

Na izborima učestvuje još jedna lista albanskih stranaka na čelu sa Alternativom za promene.

RIK proglasila listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *