Pokret za Bujanovac albanskim liderima: Ujedinjujete se sad kad ste opustošili opštinu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. april 2024. Iz opozicionog Pokreta za Bujanovac, koji vodi Driton Redžepi, žestoko su reagovali na vest o sporazumu tri najveće albanske partije koji predviđa postizbornu koaliciju, odnosno nastavak vlasti Nagipa Arifija, Šaipa Kamberija i Šćiprima Muslijua i posle izbora 2. juna. “Jel to zarad nacije ili zarad sebe”, pitaju iz pokreta.

“Ova ista lica ne samo što nisu ostali ujedinjeni (zajedno), nego sada već 22 godine kamenuju jedni druge, seju mržnju u narodu, dele ga i pretvaraju u krajnje neprijateljstvo. A sad kad su za 22 godine opustošili, ispraznili Bujanovac, setili su se da se ujedinjavaju zarad Albanaca”, navodi se u današnjoj objavi Pokreta za Bujanovac.

Bujanovačke su ranije javile da su Demokratska partija (DP) aktulenog predsednika opštine Nagipa Arifija, Partija za demokratsko delovanje (PDD) narodnog poslanika Šaipa Kamberija i Pokret za demokratski progres (PDP) zamenika predsednika opštine Šćiprima Muslijua, postigle dogovor o koaliciji i nakon lokalnih izbora u Bujanovcu.

Arifi, Kamberi i Musliju se dogovorili da nastave da vladaju posle izbora 2. juna

“Zar do sada nije bilo Albanaca u Bujanovcu? Ili im možda Albanci i albanstvo trebaju samo da bi očuvali svoje položaje, privilegije i nastavili da seju laži i mržnju”, pitaju se u Redžepijevom pokretu.

Po njima,  trojica lidera su se ujedinila isključivo zbog želje da još četiri godine zadrže svoje pozicije – jedan u Beogradu, drugi u Bujanovcu – sve dok svi Albanci ne odu iz opštine, navodi se, pored ostalog, u objavi.

Redžepi je Pokret za Bujanovac formirao sa grupom istomišljenika neposredno pred izbore, na koje izlaze u opozicionom bloku sa Alternativom za promene i Demokratskom unijom Albanaca.

I albanska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

 




One thought on “Pokret za Bujanovac albanskim liderima: Ujedinjujete se sad kad ste opustošili opštinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *