Aleksa briljirao i u Smederevu, prva nagrada na takmičenju Dani harmonike

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. maj 2024. Aleksa Zlatković iz Bujanovca, učenik drugog razreda harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi, osvojio je još jednu prvu nagradu na takmičenju „Dani harmonike“ održanom u nedelju u Smederevu. Večeras putuje u Novi Sad gde ga očekuje takmičenje na Internacionalnom festivalu harmonike „Eufonija 2024“, a krajem meseca odlazi u Crnu Goru da zablista na još jednom takmičenju harmonikaša.

-U Smederevu je bilo četrdesetak takmičara, a Aleksa je osvojio 100 poena, odnosno Laureat u svojoj kategoriji i uzeo je pehar. Evo danas putujemo na još jedno takmičenje harmonikaša „Eufonija 2024“, koje će sutra biti održano u Novom Sadu, a 24. maja nas očekuje takmičenje harmonikaša u Tivtu, u Crnoj Gori – kaže za naš portal Aleksin nastavnik harmonike Miloš Stoimenov.

O mladom i briljantnom Aleksi naš portal je pisao nebrojano puta do sada. Pre manje od mesec dana Aleksa je postao apsolutni pobednik Međunarodnog takmičenja harmonikaša „Viva harmonika“ u Aleksincu. Dobio je tada pehar za prvo mesto, ali dobiće i poseban pehar fabrike harmonika Piggini iz Italije.

Aleksa Zlatković apsolutni pobednik, prve nagrade za Aleksu Pešića i Ljubišu Kurtića na takmičenju „Viva harmonika“

On je novembra prošle godine osvojio drugo mesto na Svetskom trofeju harmonikaša, koje je okupilo najbolje mlade harmonikaše iz preko 50 zemalja.

Aleksa iz Bujanovca drugi na Svetskom trofeju harmonikaša

Brtiljirao je i na 46. Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Puli.

Aleksa iz Bujanovca, virtuoz na harmonici, pobedio na takmičenju u Puli

Pored toga, osvojio je i prvu nagradu na Republičkom takmičenju harmonikaša održanom u martu prošle godine u Beogradu, zatim prvu nagradu, pehar i medalju na Beogradskom festivalu harmonike, a pre toga takođe prvu nagraduna 21. Međunarodnom festivalu u Ubu.

Bujanovačke čestitaju mladom virtuozu i žele mu puno uspreha na predstojećim takmičenjima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *