Rasulo posle izbora: U budžetu nema za plate radnika Opštinske uprave i javnih ustanova

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jun 2024.- Pečat na četvorogodišnju vlast albanske koalicije u Bujanovcu na čelu sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem, stavljen je odmah posle poraza na lokalnim izborima – opština nema para za plate radnika Opštinske uprave i javnih ustanova. Ovim se obistinilo ono što su Bujanovačke prethodnih meseci najavljivale, izveštavajući o praznoj opštinskoj kasi, kašnjenju plata u vrtiću, jednokratne pomoći za studente, katastrofalnoj situaciji u Komunalcu i Apoteci.

Da za plate radnika Opštinske uprave, Doma kulture, KSC „Mladost“, Turističke organizacije i Biblioteke para nema potvrđeno je našem portalu iz više izvora.

Opštinari  bar do sada nisu brinuli da li će svakog drugog u mesecu dobiti plate, međutim, zahvaljujući odlazećoj opštinskoj vlasti i to se promenilo. Sada su u društvu radnika vrtića, čije plate redovno kasne, ali ih bar primaju, za razliku od zaposlenih u Komunalcu i Apoteci.

Kako saznajemo, male su šanse da se novac za plate obezbedi pre redovnog transfera sa republičkog nivoa, koji stiže krajem meseca i iznosi oko 25 miliona dinara.

Podsetimo, prethodni transfer je pred izbore potrošen na isplatu pomoći studentima, sa kašnjenjem od mesec i po, i za plate radnika vrtića.

Bujanovački studenti dočekali pomoć od Opštine, uplaćene i plate

Očigledno loše isplaniran budžet od 2 milijarde dinara, i generalno loše upravljanje novcem svih građana obeležje je Arifijeve vlasti.

Priznajući izborni poraz Arifi je nabrajao sva „dobra dela“ zatečen rezultatom i  manjkom od 2.700 glasova u odnosu na prošle izbore.

Evo još jednog naročito „dobrog dela“ – manjka u opštinskoj kasi.

Krokodilske suze i labudova pesma Nagipa Arifija




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *