Radna mesta u Opštini razlog sukoba unutar svealbanske koalicije

Piše: N. Stevanović

Arifi – Kamberi – Musliju

Bujanovac, 13. novembar 2023. Pravi povod za sukob između koalicionih partnera u opštinskoj vlasti u Bujanovcu, stranaka Nagipa Arifija, Šćiprima Muslijua i Šaipa Kamberija, jeste raspodela 10 radnih mesta na neodređeno vreme u Opštinskoj upravi.  Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju nedavno je optužio predsednika  Arifija i njegove saradnike da pokušavaju da drže u tajnosti konkurs za zapošljavanje. Musliju kaže da konkurs namerno nije objavljen na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Bujanovac.

“Pošto Opština Bujanovac na društvenim mrežama prećutkuje i ne objavljuje KONKURS, koji je javan na zvaničnom portalu, ovom objavom vas obaveštavam i pozivam da se svi vi koji ispunjavate uslove predviđene ovim konkursom prijavite i borite do kraja”, navodi Musliju u objavi.

Opština za stalno zapošljava 10 radnika

Bujanovačke su 2. novembra pisale da je Opština donela Rešenje o zapošljavanju 10 radnika na neodređeno vreme i da se čeka otvaranje konkursa. Kokurs je objavljen 6. novembra, ali zaista ne i na FB stranici Opštine, gde se objavljuju gotovo sve odluke lokalne samouprave. Konkurs za zapošljavanje u Opštinskoj upravi ipak možete videti OVDE.

Musliju je ranije optužio Arifija da se oko zapošljavanja u Opštini tajno dogovara sa srpskim političarima, a članovi Opštinskog veća iz njegove stranke bojkotovali su zbog toga sednicu Opštinskog veća.

I Musliju optužuje Arifija: Dogovara se sa srpskim političarima, ruši albansku koaliciju

Zbog raspodele radnih mesta na način kako je planirao Arifi, nezadovoljni su i u Partiji za demokratsko delovanje, pa su i oni bojkotovali Opštinsko veće prošle nedelje.

Arifi je navodno Srbima, odnosno naprednjacima, obećao 3 od 10 radnih mesta, a planira da zaposli četiri člana svoje stranke. Jedno radno mesto je rezervisano za pripadnika romske zajednice, što znači da Muslijuov Pokret za demokratski progres i Partija za demokratsko delovanje (PDD) dobijaju po jedno radno mesto, što je za njih neprihvatljivo.

„Ukoliko predsednik opštine „održi reč“ i na ovom konkursu bude angažovano 10 Albanaca, ja ću se javno izviniti za javnu i institucionalnu reakciju koju smo izneli na Opštinskom veću“, poručio je Musliju.

Sukob zbog radnih mesta u Opštini, Arifi poručuje: Zaposlili smo 10 Albanaca, zaposlićemo još 10

Nakon što se koalicioni partneri nisu pojavili ni na drugoj sednici Opštinskog veća prošle nedelje Arifi ih je optužio za ucenjivanje. Nije, međutim, pominjao raspodelu radnih mesta, već je situaciju u lokalnoj vlasti i odnose između partnera doveo u vezu sa predstojećim parlamentarnim izborima.

Nagip Arifi: Ucenjuju me Kamberi i Musliju

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *