Izbori 2024: Za glasove Bujanovčana bore se po 4 srpske i albanske i jedna romska lista

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. maj 2024. Rok za podnošenje izbornih listi za lokalne izbore 2. juna istekao je u nedelju (12. maj) u ponoć. Građani opštine Bujanovac moći će da biraju između devet listi srpskih, albanskih i romskih stranaka i koalicija.

Pod rednim brojem 1 na glasačkom listiću biće lista Demokratske partije aktuelnog predsednika opštine Nagipa Arifija. On je ranije istakao kandidaturu za peti mandat na čelu opštine Bujanovac.

Nagip Arifi i zvanično kandidat za peti mandat na čelu Bujanovca

Listu Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja u Bujanovcu okuplja Rome, proglašena je druga po redu. Ova lista jedina ima status manjinske, a nosilac je Adem Salihi, odbornik u bujanovačkoj skupštini.

Romi se ujedinili, ovi ljudi su na zajedničkoj listi

Treća lista koju je proglasila Opštinska izborna komisija je lista koalicije okupljene oko SNS pod nazivom „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“. Ovo je jedna od četiri srpske liste koje će učestvovati na izborima.

Ova žena predvodi listu koalicije oko SNS

Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua, sadašnjeg zamenika predsednika opštine, četvrti je podneo svoju listu kandidata za odbornike, a peta po redu je koalicija albanskih opozicionih stranaka i pokreta pod nazivom „Front za promene – Driton Redžepi“.

Pajaziti i Redžepi predvode listu albanske opozicije u Bujanovcu

Na broju 6 na glasačkom listiću biće lista „Promene sad, za naše selo za naš grad“ koalicije srpskih opozicionih stranaka koju predvodi Saša Arsić iz Narodnog pokreta Srbije (NPS).

Ovo je prvih 10 na listi Saše Arsića

Sedma je lista grupe građana koju vode Nenad Tasić Tasa i Goran Tašković Šilja: Srpska lista – za Bujanovac, biraj poštenje.

Potvrđena i Tasina i Šiljina lista, tu je i poznata doktorka

Na izbore izlazi i doktor Dejan Stojanović Meče sa svojom grupom građana i listom Biraj budućnost, pod rednim brojem 8.

Dr Stojanović predao potpise, u nazivu liste i nadimak po kome je poznat

Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija poslednja je podnela svoju listu, a predvodi je Ragmi Mustafi, šef bujanovačkog odbora stranke i kandidat za predsednika opštine.

Birački spisak se zaključuje 17. maja, a do tada građani mogu da provere da li su upisani i podnesu zahtev za upis ili druge promene.

Na biračkom spisku je trenutno nešto manje od 43.000 glasača.

Sve o izborima u Bujanovcu možete čitati OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *