OIK: Izbori se ponavljaju na dva mesta u Bujanovcu, u Žbevcu, ali ne i u Končulju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jun 2024. Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu odbila je danas zahtev Fronta za promene da se glasanje na biračkom mestu u Končulju ponovi, kao i prigovor Grupe građana dr Dejan Stojanović Meče na odluku o poništavanju izbora na biralištu 47 u maloj sali Doma kulture. Glasanje će se ponoviti i u Muhovcu, na b. mestu broj 46 u Bujanovcu (S. Sava – Dom kulture), ali i u Žbevcu, što su tražili iz koalicije oko SNS.

Glasanje na kojem je Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua dobio 1.099 od 1.497 registrovanih birača u Končulju, dakle, neće biti poništeno, osim ako se na odluku OIK ne podnese žalba Višem sudu, pa sud odluči drugačije.

Front za promene traži poništavanje izbora u Končulju

Na drugoj strani, glasanje u maloj sali Doma kulture ipak će biti ponovljeno, iako je Stojanovićeva grupa građana, pobednik na tom biralištu, tražila da izborna komisija promeni odluku. Na odluku komisije da odbije prigovor GG se takođe može žaliti sudu.

Iz GG dr Dejan Stojanović tvrde da je kontrolni list bio u kutiji nakon zatvaranja biračkog mesta 47

Koalicija oko SNS podnela je prigovor na glasanje na biračkom mestu 33, selo Žbevac, kako saznajemo, zato što je u kontrolnom listu kao prvi glasač upisana osoba koja je bila član biračkog odbora. Izborna komisija usvojila je ovaj prigovor. Tako će i Žbevčani ponovo na glasanje, ako po eventulanoj žalbi sudu odluka ne bude promenjena.

U ovom selu je od registrovana 502 birača na izbore izašlo 249, od kojih je 127 glasalo za SNS, 57 za GG dr Stojanovića, 32 za GG Nenada Tasića Tase i Gorana Taškovića Šilje, dok je lista Promene sad – za naše selo, za naš grad dobila 26 glasova.

Na prethodne odluke OIK o poništavanju izbora po službenoj dužnosti u Muhovcu i biračkom mestu 46 u Bujanovcu nije bilo prigovora. Izborna komisija treba da odredi i datum za nove izbore na ovim mestima.

Ovako su glasali Bujanovčani na dva biračka mesta na kojima se izbori ponavljaju

 

 




One thought on “OIK: Izbori se ponavljaju na dva mesta u Bujanovcu, u Žbevcu, ali ne i u Končulju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *