KKZ: ZGJEDHJET DO TË PËRSËRITEN NË DY VENDVOTIME NË BUJANOC, NË ZHBEVCË, POR JO EDHE NË KONÇUL

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 6. qershor 2024. Komisioni Komunal i Zgjedhjeve (KKZ) në Bujanoc ka refuzuar sot kërkesën e Frontit për Ndryshim për përsëritjen e votimit në vendvotimin në Konçul, si dhe kundërshtimin e Grupit të qytetarëve dr. Dejan Stojanoviq Meça ndaj vendimit mbi anulimin e zgjedhjeve në qendrën e votimit 47 në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës. Votimi do të përsëritet në Muhoc, në vendvotimin numër 46 në Bujanoc (S. Sava – Shtëpia e kulturës), por edhe në Zhbevc, që u kërkua nga koalicioni rreth SNS-së.
Votimi në të cilin Lëvizja për Progres Demokratik (PDP) e Shqiprim Musliut fitoi 1099 nga 1497 votues të regjistruar në Konçul nuk do të anulohet, përveç nëse vendimi i KKZ-së apelohet në Gjykatën dhe gjykata vendos ndryshe.
Në anën tjetër, votimi në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës do të përsëritet, edhe pse grupi i qytetarëve të Stojanoviqit, fitues në atë vendvotim, kërkuan që komisioni zgjedhor të ndryshojë vendimin. Vendimi i komisionit për refuzimin e ankesës së GG mund të apelohet edhe në gjykatë.
Koalicioni rreth SNS-së ka paraqitur kundërshtim për votimin në vendvotimin 33, fshati Zhbevc, siç mësojmë, pasi një person i cili ka qenë anëtar i komisionit të votimit është regjistruar si votues i parë në listën e kontrollit. Komisioni Zgjedhor e pranoi këtë kundërshtim. Pra, banorët e Zhbevcit do të votojnë sërish, nëse vendimi nuk ndryshohet pas ankesës së mundshme në gjykatë.
Në këtë fshat, nga 502 votues të regjistruar, në votim kanë dalë 249, nga të cilët 127 votuan për SNS, 57 për GQ Dr. Stojanoviq, 32 për GQ Nenad Tasiq Tasa dhe Goran Tashkoviq Shila, ndërsa lista e Ndryshimi tani – për fshatin tonë, për qytetin tonë ka marrë 26 vota.
Nuk ka pasur kundërshtime ndaj vendimeve të mëparshme të KKZ-së për anulimin e zgjedhjeve sipas detyrës zyrtare në Muhoc dhe vendvotimin 46 në Bujanoc. Komisioni Zgjedhor duhet të përcaktojë datën e zgjedhjeve të reja në këto vende.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *