Narodna stranka: Korona preti da desetkuje Trgovište

Bujanovac, Trgovište, 24. novembar 2020. – Narodna stranka u Trgovištu upozorava da korona virus ozbiljno preti ovoj opštini, optužujući lokalni krizni štab da ne saopštava podatke o broju obolelih.

Prema nezvaničnim podacima, samo u novembru je inficirano preko 30 ljudi, što je veliki broj za opštinu sa svega nekoliko hiljada stanovnika, kaže Marko Krstić, predsednik odbora NS u Trgovištu.

On dodaje da krizni štab kao i ostale institucije u Trgovištu ne saopštavaju podatke o broju obolelih, pa zahteva hitnu reakciju lokalne vlasti i uvođenje vanredne situacije.

Zbog  sve ozbiljnije epidemiološke situacije na teritoriji opštine Trgovište zahtevamo hitnu reakciju lokalne vlasti, koja kao da ignoriše svakodnevne izveštaje Zavoda za javno zdravlje o broju obolelih u ovoj opštini. Javna je tajna da ne raste samo broj novoobolelih, već i hospitalizovanih, što svedoči o težim kliničkim slikama i zbog toga tražimo uvođenje vanredne situacije, navodi Krstić i dodaje da su dokaz ogromni redovi ispred Doma zdravlja.

Narodnjaci traže od opštinske vlasti da ponovo aktivra CALL CENTAR, „kako bi ljudi mogli da se jave i zakažu testiranje, čime bi se izbegle gužve i redovi u jedinoj zdravstvenoj ustanovi u Trgovištu.

Apeluju i da se obustavi nastava, pooštri kontrola a da se građani pridržavaju mera.

-Ionako je u našoj opštini iz godine u godinu sve manje stanovništva, ne dozvolimo da pandemija još više pogorša situaciju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *