Zmija u autobusu iz Bujanovca

BUJANOVAC, VRANJE, 2. maj 2017. (izvor OK Radio; foto D.Ristić/OK Radio)- Na glavnoj Autobuskoj stanici u Vranju, u autobusu „Niš Ekspresa“ koji je iz Bujanovca krenuo ka Beogradu, putnici su primetili zmiju, posle čega su kompletno napustili vozilo, piše portal OK Radio.

 Nakon što su pozvali policiju, na lice mesta je izašla ekipa Komunalne policije i eksperti Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana.

Prema svedočenju očevidaca, putnici na zadnjem sedištu autobusa, koji je iz Bujanovca krenuo ka Beogradu, zmija se obmotala oko noge.

Kada je putnica vrisnula, nastala je opšta panika i svi putnici su pobegli iz autobusa.

Mi smo odmah obavestili Vladicu Stankovića iz udruženja „Poskok“, sa kojim sarađujemo dugi niz godina – kaže načelnik Komunalne policije Ivica Tašković.

Vladica Stanković je zmiju pronašao na mestu gde je i primećena, kod zadnjeg sedišta autobusa i bezbedno je uklonio.

Radi se o neotrovnom smuku, dužine oko jednog i po metra.

Ne mogu sigurno da tvrdim, ali kako zmije izbegavaju ljude i vibracije, moguće je da je ovaj smuk namerno unet u autobus i da je neko pokušao da ga ovako prošvercuje.

Danas se svašta švercuje, pa nije nemoguće i da je ovaj primerak bio predmet krijumčarenja – kaže Stanković.

Nakon izvršene akcije, zmija će bezbedno biti vraćena u prirodu, jer iako ove životinje izazivaju masovan strah kod ljudi, one su veoma korisne za životni ciklus prirode.




One thought on “Zmija u autobusu iz Bujanovca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *