Korona ne posustaje, 4 nova slučaja u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. maj 2020. –Četiri nova slučaja infekcije korona virusom potvrđena su u opštini Bujanovac, među kojima je i desetogišnje dete iz sela Žbevac.

Dr Lela Jovanović, direktorka bujanovačkog Doma zdravlja, potvrdila je za naš portal da se broj registrovanih slučajeva covid-19 u opštini Bujanovac u ponedeljak povećao za četiri, na ukupno 13.

Od četvoro novoobolelih, dvojica su Bujanovčani, stari 50, odnosno 58 godina, koji su uzorkovani u subotu, i za njih se upravo priprema transport za vranjsku bolnicu (ponedeljak oko 11 sati dok ovo javljamo). Dete staro 10 godina iz Žbevca je već u Kliničkom centru Niš na lečenju, a testirano je prošle nedelje – kaže dr Jovanović.

Koronom je zaražena i 65-godišnja žena iz sela Trejak, koja se nije javljala u Dom zdravlja u Bujanovcu pa ova ustanova nema informaciju gde se leči obolela.

Kao što sam ranije rekla, situacija u našoj opštini se sve više komplikuje i preti da izmakne kontroli ukoliko se pod hitno ne promeni ponašanje građana. Zahtevam od svih da se pridržavaju preporuka i mera, nose maske, drže distancu i izbegavaju kontakte. Ništa nije gotovo, naprotiv – naglasila je dr Jovanović.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *