Škola „Sveti Sava“: Popunjeni smerovi medicinska sestra-vaspitač i carinski tehničar

Piše: Dragana Stošić

Bujanovac,12. jul 2021. – U Srednjoj školi „Sveti Sava“ već su popunjena mesta na smerovima medicinska sestra vaspitač i carinski tehničar, i to u 90 odsto slučajeva kao prva želja svršenih osnovaca, dok je novi profil službenik u bankarstu i osiguranju u upisnom roku koji je počeo danas ostao nepopunjen.

Do sada je popunjeno oko 60 odsto od 150 mesta na dostupnih 6 obrazovnih profila (carinski tehničar, medicinska sestra-vaspitač, službenik u bankarstvu i osiguranju, automehaničar, mehaničar grejne i rashladne tehnike i kuvar).

Povećan broj mesta na smeru kuvar

Prema rečima Biserke Jović, direktorke Škole “Sveti Sava”, za svu decu sa teritorije Bujanovca biće mesta u srednjim školama:

Luka Stefanović

Što se tiče trećeg stepena za profil kuvar, ove školske godine smo se odlučili da povećamo broj upisnih mesta na 30 učenika, i da novim profilom  automehaničar i mehaničar grejne i rashladne tehnike, našoj deci povećamo šanse za zaposlenje i za samostalni rad, kaže Jovićeva za Bujanovačke.

A na pitanje zašto baš “Sveti Sava” budući učenici kažu da ona nudi profile koji omogućavaju zaposlenje, ali i dalje školovanje.

Luka Stefanović iz Bujanovca je upisao smer carinski tehničar, što mu je bila prva želja

Dimitrije Veljković

-Nisam se nimalo dvoumio. Želeo sam da upišem taj smer jer mi otvara vrata za zapošljenje po završetku škole, a ako budem želeo da se dalje školujem, imaću dobru polaznu osnovu, rekao je Luka.

Sličnog mišljenja je i Dimitrije Veljković, koji upisuje obrazovni profil kuvar kao prvu želju.

Upis se nastavlja i sutra od 8 do 15 časova u prostorijama škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *