U bujanovačkim školama posao za 40 personalnih asistenata

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 5. oktobar 2021. – Četrdeset Bujanovčana dobilo je posao u školama i vrtićima u bujanovačkoj opštini gde će u školskoj 2021/2022 raditi  kao personalni asistenti za decu sa posebnim potrebama.

Opština Bujanovac je u ponedeljak  potpisala ugovore u vrednosti blizu 14 miliona dinara sa 40 personalnih asistenata koji će se brinuti o deci sa posebnim potrebama koja na teritoriji opštine pohađaju redovnu nastavu.

-Svi angažovani personalni asistenti imaju prebivalište na teritoriji opštine Bujanovac i prošli su obuku kako bi dobili licencu za rad sa decom sa posebnim potrebama- rekao je šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi, dodavši da je  obuku realizovala organizacija „Osmeh“ iz Vlasotinca.

Ova organizacija bavi uslugama socijalne zaštite i  angažovana je za sprovođenje programa, tako da će pratiti rad asistenata i razvoj dece.

Salihi je dodao da su u ovaj program uključena deca sa posebnim potrebama koja nastavu pohađaju na teritoriji naše opštine, tako da će personalnog asistenta dobiti ukupno 60 dece sa posebnim potrebama kojima je ova usluga neophodna u sticanju znanja.

Dalje navodi, da potrebu za asistentom u osnovnim školama ima 42 učenika, i po 9 u srednjim školama i u predškolskoj ustanovi „Naša radost“

Za ovaj program iz opštinskog budzeta izdvojeno je preko 8 miliona dinara, dok je Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja pomoglo sa blizu 6 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *