Predsednik Albanije posthumno odlikovao Lešija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. oktobar 2021. Predsednik Albanije Ilir Meta posthumno je odlikovao komandanta  takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe Ridvana Ćazimija, poznatijeg kao Komandant Leši, i publicistu iz Velikog Trnovca Lukmana Halilija.

Metini savetnici, Flamur Gaši i Tedi Buši, boravili su u nedelju u Bujanovcu gde su razgovarali sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem i posetili muzej Ridvana Ćazimija i njegovu porodicu.

Saradnici albanskog predsednika su prisustvovali i otkrivanju spomen ploče posvećene publicisti Lukmanu Haliliju u Velikom Trnovcu.

-Predsednik Republike Albanije gospodin Meta, posredstvom svojih savetnika, odlikovao je dve poznate ličnosti iz opštine Bujanovac, Ridvana Ćazimija – komandanta Lešija i Lukmana Halilija. Zajedno smo posetili muzej komandanta i njegovu porodicu, i svečano otkrili spomen ploču posvećenu Haliliju – objavio je predsednik opštine na Fejsbuku.

Kako je naveo, savetnicima predsednika Albanije izrazio je najdublju zahvalnost zbog „podizanja pitanja Albanaca Preševske doline pred nacionalnim i međunarodnim instancama“.

U albanskom parlamentu u junu je izglasano nepoverenje predsedniku Meti, ali će konačnu reč o njegovoj smeni dati Ustavni sud.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *