IN MEMORIAM: Saša Stojković Babačko (1963-2021)

Bujanovac, Vranje, 27. novembar 2021.- Saša Stojković Babačko, vlasnik i urednik portala Info Vranjske, preminuo je u subotu, u ranim jutarnjim satima, nakon kraće bolesti u Nišu, objavile su Info Vranjske.

Rođen 12. juna, 1963. godine u Vranju u porodici Babačko, od oca Sime i majke Božane. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu.

U Pozorištu „Bora Stanković“ Vranje bio je angažovan od 1985. godine, stalni posao  dopio je  1. 12. 1988. godine. Ostvario je preko 100 glumačkih i 11 rediteljskih premijera, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za svoj  glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu „Zlatni osmeh“ u Republici Srpskoj.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio  kao voditelj na OK Radiju, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” se još uvek prepričava.

U Ok Radio bio je više od 20 godine glavni i odgovorni urednik. Od 1995. godine raido je za nedeljnik „Vranjske, gde je na kraju postao i urednik poratla pre gašenja ovog nedeljnika.

Bio je uradnik i RTV Vranje, gde je vodio ovu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana. Pored toga radio je za Press, za Politiku, Radio 202 i još mnoge medijkse kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku „Vranjske“.

Do smrti je radio kao  predsednik udruženja građana Tim za razvoj i integracije i glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs

Za sobom je ostavio suprugu,sina, ćerku i veliki broj prijatelja.

Stojković će biti sahranjen u nedelju u Vranju, kada će u jutarnjim satima biti održana i komemoracija.

Tačan termin biće naknadno saopšten.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *