Levosoje i Oslare proslavili Svetog Iliju

Ono što je obeležilo današnju proslavu Svetog Ilije u istoimenoj crkvi u Levosoju, je pokretanje akcije za prikupljanje pomoći za lečenje u Turskoj teško obolelog Slobodana Aleksića iz Lopardinca

BUJANOVAC, 2. avgust 2017. –Meštani sela Levosoja i Oslara danas proslavljaju crkvenu Slavu Svetog Iliju, javlja naš čitalac reporter koji je prisustvovao slavi.

Ovogodišnji kum slave je bio fudbaler Nikola Stojanović sa svojom porodicom, suprugom Biljanom, ćerkom Petrom, sinom Tadejom, ocem Tomislavom, majkom Javorkom i bratom Dušanom.

Crkveni odbor crkvene opštine Levosoje takođe je imao udela u proslavi današnjeg dana.

Među zvanicama, osim velikog broja meštana okolnih sela, bili su i pripadnici vojske, policije, lokalne vlasti, privrednici: Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine, Bogoljub Tomić i Dragoljub Kostić, direktori DIB-a odnosno Megala.

Ono što je obeležilo današnju proslavu Svetog Ilije u istoimenoj crkvi u Levosoju, je pokretanje akcije za prikupljanje pomoći za lečenje u Turskoj teško obolelog Slobodana Aleksića iz Lopardinca.

Inicijativa za prukupljanje pomoći Slobodanu Aleksiću potekla je od Snežane Dimić iz Božinjevca, a kum slave je prihvatio predlog.

Potez domaćina i kuma slave vredan poštovanja i divljenja.

Sa željom da se i sledeće godine okupe na istom mestu, Oslarčani i Levosojčani proslavili su svoju crkveno seosku slavu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *