Nova pravila koja će zbuniti sve bujanovačke ljubitelje klađenja i kocke

Bujanovac, Beograd, 10. februar 2020. (Foto ilustracija)- Rastojanje između dve kladionice, odnosno između kladionice i automat kluba ili igračnice, neće moći da bude manje od 100 metara, predviđeno je Predlogom zakona o igrama na sreću koji je u skupštinskoj proceduri.

Kako prenosi RTS, novi zakon predviđa da takvi lokali i dalje budu udaljeni najmanje 200 metara od škole.

Predviđeno je da priređivanje igara na sreću mora biti društveno odgovorno i usmereno na zaštitu maloletnika, prevenciju bolesti zavisnosti kod učesnika u igrama na sreću i zaštitu podataka o ličnosti učesnika u igrama na sreću.

Obaveza je svakog priređivača da unutar objekta u kome priređuje igre na sreću u neposrednoj blizini ulaznih vrata istakne poster veličine 100 puta 80 centimetara na kojem je odgovarajući tekst o prevenciji bolesti zavisnosti, kao i kontakt podaci ustanove koju je Ministarstvo zdravlja ovlastilo za lečenje bolesti zavisnosti od igara na sreću.

Vlada može dati najviše deset dozvola za priređivanje igara na sreću u igračnicama, odnosno kazinima, i to pravnom licu koje, pored ispunjenja ostalih uslova, ima osnovni kapital ne manji od milion evra u dinarskoj protivvrednosti.

Dozvola se izdaje na deset godina, uz mogućnost produženja, ali i oduzimanja.

Radi osiguranja isplate dobitaka i naplate naknada, priređivač posebnih igara na sreću u igračnicama mora da u periodu za koji je data dozvola u banci sa sedištem na teritoriji Srbije ima namenski depozit od najmanje 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po igračnici ili bankarsku garanciju na taj iznos.

Predviđeno je i da mora svakoga dana kada se priređuju igre obezbediti u blagajni riziko depozit u iznosu od najmanje 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti

Odobrenje za priređivanje posebnih igara na sreću na automatima može dobiti pravno lice koje, pored ispunjenja ostalih uslova, ima osnovni kapital ne manji od 250.000 evra.

Takođe, mora svakoga dana u kome se priređuje igra obezbediti riziko depozit u blagajni od najmanje 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po automatu.

Za kršenje zakona predviđene su novčane kazne koje se kreću od 100.000 do dva miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *